‘Met hem heeft Oranje een potentiële topspits in huis’

Foto: ‘Met hem heeft Oranje een potentiële topspits in huis’

Het gilde der spitsen bij het Nederlands elftal kent al heel erg lang veel problemen, met name doordat Memphis Depay kwakkelt met blessureleed en Luuk de Jong niet meer oproepbaar is. Maar Brian Brobbey kan de oplossing voor alle problemen gaan worden, zo denkt journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad.

‘Verhaal dat hij de kantjes ervan afloopt is inmiddels een fabeltje’

Om Brobbey nu al tot ‘de spits van Oranje op het komende EK’ te benoemen, zoals Wesley Sneijder afgelopen week deed, vindt Inan nog te snel. “Maar zoals hij de afgelopen weken bezig is en als hij deze lijn doortrekt, laat hij wel zien dat hij een heel serieuze kandidaat is. Koeman is blij met zijn vorm in de voorbije week, waarin hij tweemaal scoorde tegen Marseille. Hij bewaarde de rust voor zijn afronding en zijn actie bij de assist op de 0-1 tegen NEC was misschien nog wel mooier.”

Inan sprak voor een artikel in het AD onlangs meerdere jeugdtrainers van Brobbey. “Allemaal bezweren ze dat hij nooit de kantjes er vanaf heeft gelopen en dat hij altijd een ijverige jongen is geweest. Door de jaren heen heeft Brobbey altijd individuele begeleiding gehad. Huntelaar nam in zijn laatste jaren als spits Brobbey al bij de hand. En toen Huntelaar het bestuur in ging, ging hij ook met regelmaat met Brobbey zitten om beelden te bekijken. Het verhaal dat hij de kantjes ervan afloopt en dat het aan intrinsieke motivatie zou ontbreken, is inmiddels een fabeltje.”

‘Potentiële topspits’

Met zijn afronding is in de basis niets mis, vindt Inan tot slot: “Die kant lijkt het nu ook weer op te gaan. Of je dat killerinstinct en die koelbloedigheid echt aan kunt leren, betwijfel ik, maar als je het kunt bijschaven, gaat hij automatisch meer scoren en hebben we de komende jaren – ook als ik kijk naar het spitsengilde van Oranje – met Brobbey een potentiële topspits in huis.”

Brobbey is de eerste spits van Oranje op het komende EK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie