“Messi liep echt weg met Koeman”

Foto: “Messi liep echt weg met Koeman”

Dinsdagavond staan de bondscoach Julian Nagelsmann en Ronald Koeman tegenover elkaar bij Duitsland – Nederland. Alfred Schreuder werkte nauw samen met beide trainers. De oefenmeester is vooral onder de indruk hoe Koeman bij FC Barcelona omging met de sterspelers.

Alfred Schreuder vol lof over Ronald Koeman

Schreuder ziet veel overeenkomsten tussen de twee. “Koeman en Nagelsmann kiezen bijna altijd voor aanvallend voetbal. Koeman had een fantastische band met Johan Cruijff. En voor Nagelsmann was Cruijff een voorbeeld. Julian is helemaal gek van de Hollandse School. Vergis je niet, hij is superintelligent en heeft al het mogelijke over Cruijff gelezen en veel wedstrijden van hem als trainer teruggezien”, klinkt het in een interview met De Telegraaf.

Koeman haalde Schreuder naar Barça voor zijn klus in Catalonië. “Hij haalde me naar Camp Nou voor de trainingen, zodat hij alles eromheen goed kon managen. En dat deed hij super, want hij was extreem goed in de omgang met de sterren. Sergio Busquets, Gerard Piqué en Lionel Messi liepen met hem weg.”

Nagelsmann de favoriet

Schreuder wijst een favoriet aan voor de oefeninterland dinsdagavond. “Je hebt best kans dat Nagelsmann tijdens de wedstrijd van systeem verandert en dan ben ik benieuwd hoe Nederland daarop reageert. Duitsland is voor mij de favoriet. Maar ik verwacht toch een gelijkspel. Oranje heeft ook uitstekende voetballers en tegen de Duitsers krijg je altijd de kans om te voetballen.”

Zie je Schreuder ooit nog een hoge trainersfunctie in Nederland krijgen?

  • Jawel hoor
  • Nee, hij heeft het bij Ajax verprutst
395+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie