Memphis Depay draait hoofdband recht en onderbroek om: alles voor de Europese titel

Foto: Memphis Depay draait hoofdband recht en onderbroek om: alles voor de Europese titel

Memphis Depay heeft met zijn hoofdband laten zien dat de strijdende leeuw klaar is om met Oranje te schitteren op het EK. Niets meer en niets minder. Die strakwitte band zag hij natuurlijk furore maken op Roland Garros en van het oranje gravel naar het grote Oranje is dan een kleine stap. Depay droeg die hoofdband, scoorde en draagt straks op het EK ook zijn onderbroek hopelijk omgekeerd. Alles is geoorloofd voor de Europese titel.

Opinie: niemand moet zeuren over Memphis Depays zweetband, onderbroek of cowboyhoed

Wie zijn wij om te zeuren over de modieuze keuzes van onze internationals? Als Jerdy Schouten een pleister op zijn neus wil doen omdat hij dat gezien had bij een Oostenrijkse Feyenoorder, plak! Voelt Bart Verbruggen zich goed bij een regenboogbidon? Drink alle kleuren van die regenboog! Wil Frenkie de Jong met een enkelbrace spelen met een schattige foto van Mikky Kiemeney erop? Gelijk maken die brace! Besluit Virgil van Dijk zijn aanvoerdersband als armbandje te gebruiken? Lekker doen, Virge!

Ongelooflijk hoe we in Nederland toch vallen om van die kleine dingen. Zelfs Ronald Koeman baalde van de zweetband van Depay. “Nou ja, van mij mag hij het wel dragen, maar ik wil het wel ruim vooraf weten”, zei de bondscoach over het meest besproken kledingitem de afgelopen week. Al wil Depay een vuilbesmeurde onderbroek aan doen of een kekke cowboyhoed op, laat hem lekker. Ik wist niet dat je bij het Nederlands elftal vooraf een schoolbriefje moet inleveren met al je geplande kledingitems voor de komende week. Zeker Koeman weet dat alles geoorloofd is straks in Duitsland voor de Europese titel. Ik kan nog iets herinneren met een Duits shirtje en het afvegen van Koemans billetjes.

Zweetbanden en leggings allemaal heel fijn om mee te voetballen

Sowieso is het heel erg fijn om zweetbanden te dragen. Het zweet zal straks ook in Duitsland van de gezichten gutsen. Dan is het handig als je een zweetbandje hebt. Of die nou om je hoofd of arm zit. Ik draag ze ook altijd als ik voetbal. En voor Depay met zijn dreads is het helemaal handig. Dan gaan die niet zo springen en in de weg zitten. Zo heeft de Nederlandse aanvaller vrij zicht op het doel en kan hij de bal zo in het netje koppen. En dan juicht wél iedereen.

We hadden eerder ook geen probleem met de strakke bovenbeenlegging van Arjen Robben. Ook dat had een functie, voor de doorstroming van het bloed en het geeft mentaal een fijn gevoel. Zeker als je in die bovenbeen al vaak wat scheurtjes hebt gehad. Ik kan er met Arjen over meepraten. Toen ik op de Nederlandse velden voetbalde (bij de leukste amateurclubs van Nederland) had ik, zeker in die koude winters, structureel een bovenbeenlegging aan. Je hebt ze in verschillende types en maten en werkt perfect bij een zwakke hamstring of als je het koud hebt. Ook droeg ik handschoentjes (met korte mouwen) en dus zweetbandjes. Ja misschien allemaal heel raar, maar in Nederland is het nou eenmaal koud en de huid is een stuk dunner op de hand dan op je armen. Een van de redenen ook waarom ik nu in Spanje voetbal. En net als bij Depay: waarom boeit het anderen wat mensen dragen als ze voetballen?

Hoofdband Memphis Depay uitvinding van de eeuw?

Als Depay zich er beter bij voelt, doen. Als welke willekeurige voetballer dan ook zich er beter bij voelt, doen! De UEFA heeft zweetbanden nergens verboden en ook de mogelijke ideeën van Schouten, Verbruggen, De Jong en Van Dijk vallen vast in de smaak op het EK. Als de 26 Oranje-spelers alles doen zodat ze zich op en top voelen, halen we in ieder geval het maximale eruit. Wie weet levert dat zelfs de Europese titel op. En dan? Dan was de hoofdband van Depay de uitvinding van de eeuw! Thanks, Memphis.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Memphis Depay mag dragen wat hij wil

  • Eens, alles voor de Europese titel
  • Oneens, er zijn (Europese) grenzen
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie