‘Mbappé-transfer op losse schroeven’

Foto: ‘Mbappé-transfer op losse schroeven’

De soap rondom Mbappés transfer naar Real Madrid gaat verder. The Athletic schrijft dinsdagavond dat het aanbod van Real Madrid kamp Mbappé niet kon bekoren. Er moet nog heel wat gebeuren voor de overstap in kannen en kruiken is, schrijf het Engelse medium.

Madrid zou niet kunnen tippen aan de nieuwe aanbiedingen van van PSG

Mbappé is al enige tijd in gesprek met Real Madrid over de transfervoorwaarden. Zijn contract bij Paris Saint-Germain loopt eind juni af, waarna hij vrij is om te gaan en staan waar hij wil. De onderhandelingen zijn dan ook al in volle gang. Toch is er nieuws: het aanbod van Real Madrid was lager dan wat PSG hem momenteel biedt: een tekenbonus van 130 miljoen euro en een jaarsalaris van 26 miljoen euro.

De afgelopen periode heeft PSG zijn sterspeler nog een breed scala aan nieuwe opties voorgelegd, met contracten variërend van kort tot lang. Op deze manier hoopt de Franse kampioen Mbappé binnenboord te houden. Zijn huidige salaris zou hij dan behouden — al zijn er ook bronnen die melden dat het jaarsalaris kan oplopen tot 75 miljoen euro, vóór eventuele bonussen.

Dat aanbod kan Madrid niet evenaren, schrijft de Engelse krant na uitgebreid onderzoek. Florentino Perez zou van mening zijn dat hij er alles al aan heeft gedaan om de komst van Mbappé in orde te maken. De Real-bestuurder houdt hoop dat de Fransman alsnog ‘ja’ zegt tegen het aanbod van Los Blancos.

Madrid kan het aanbod van PSG niet evenaren, maar bronnen met kennis van de zaak zeggen dat Perez het gevoel heeft dat hij opnieuw alles heeft gedaan om Mbappe te tekenen en nog steeds hoopt en gelooft dat hij zal accepteren. De president van Madrid heeft geprobeerd Mbappe te overtuigen dat het tekenen voor Madrid zijn profiel naar een ander sportief en marketingniveau zou tillen. Eén bron zei dat Perez “ongewoon nauw betrokken” was bij de onderhandelingen. In dit geval kunnen er echter geen garanties worden gegeven — en dergelijke inspanningen bleken in het verleden vruchteloos te zijn geweest.

Hoe nu verder? Dat zal moeten blijken. Bronnen rondom Mbappé melden dat de entourage van de speler verdeeld is over het vervolgplan. Ze houden alle opties vooralsnog open: PSG, Real of misschien zelfs wel een nieuwe club…

Denk jij dat Mbappé naar Real gaat?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
553+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie