‘Mbappé gooit 70 miljoen euro weg’

Foto: ‘Mbappé gooit 70 miljoen euro weg’

Kylian Mbappé heeft aankomende zomer de mogelijkheid om een overstap te maken naar Real Madrid. Mocht de aanvaller daarvoor kiezen, dan loopt de Fransman echter een bedrag van 70 miljoen euro mis dat hij krijgt als hij bij Paris Saint-Germain blijft.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Torenhoog bedrag te verdienen bij Paris Saint-Germain

In de zomer van 2022 leek Mbappé al een transfervrije stap naar Real Madrid te zetten. Op het laatste moment slaagde de Franse topclub er vervolgens in om hem binnenboord te houden. Deze wilde daarbij voorkomen dat hij nogmaals transfervrij dreigde te vertrekken, waardoor het een flinke loyaliteitsbonus in zijn contract heeft opgenomen.

Volgens sportjournalist Ben Jacobs gaat het om een bedrag van 70 miljoen euro dat hij krijgt wanneer hij deze zomer in Parijs bijtekent. Dit loopt hij dan ook mis wanneer hij aankomend voetbaljaar in de clubkleuren van Real Madrid speelt. De aanvaller liet zelf al weten dat hij voorlopig zijn keuze voor een van beide clubs nog niet heeft gemaakt.

Voor Paris Saint-Germain zou het een ramp zijn als Mbappé naar de Spaanse grootmacht zou vertrekken. Dit seizoen was de Franse international namelijk in 16 competitiewedstrijden goed voor 18 doelpunten en 2 assists. Ook in de poulefase van de Champions League was hij met 3 treffers van grote waarde voor zijn ploeg.

Deadline Real Madrid voor Mbappé

Real Madrid hoopt echter dat de club het komende zomer eindelijk voor elkaar krijgt om Mbappé te strikken. In Spanje ligt voor hem een bedrag van 26 miljoen euro netto te wachten. Het heeft daarbij echter wel een deadline van half januari gesteld, om te voorkomen dat het opnieuw slepende onderhandelingen tegemoet gaat.

Wat moet Mbappé doen?

  • Bij Paris Saint-Germain blijven
  • Naar Real Madrid vertrekken
2961+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie