Martial ‘wees Juventus én Barcelona af’

Foto: Martial ‘wees Juventus én Barcelona af’

Anthony Martial transfereerde in de winter van Manchester United naar Sevilla, maar had ook voor Juventus of FC Barcelona kunnen kiezen. Dat vertelt de Franse aanvaller aan de plaatselijke krant Diario de Sevilla

Hij doet uit de doeken: “Ja, het klopt dat Juventus heeft geprobeerd om mij aan te trekken. Ik heb het besproken met mijn zaakwaarnemer en gelijk benadrukt dat Sevilla mijn voorkeur had. Dat was voor mij en mijn familie gewoon de beste optie. Daarna nam ook Barcelona contact op met mijn zaakwaarnemer. Maar ook toen zei ik tegen hem: Sevilla staat boven aan mijn lijstje. En als ik zoiets tegen iemand zeg, dan verandert dat ook niet meer. Dan houd ik mij daar ook gewoon aan.”

Martial heeft een financieel offer gebracht om een deal mogelijk te maken: “We hebben allebei een offer gebracht om alles rond te maken. Mijn salaris hier ligt lager, maar ik ben blij dat Sevilla dat op zich wil nemen tot het einde van het seizoen. We hebben er dus samen voor gezorgd dat de deal zou slagen en ik geloof dat beide partijen er alleen maar beter van worden. Ik sta nog steeds volledig achter deze keuze, want ik wist dat ik weer aan spelen zou toekomen. En dat is het allerbelangrijkste.”

“Andere grote clubs hebben geprobeerd om mij te overtuigen, maar Sevilla was altijd prioriteit nummer een voor mij”, vervolgt Martial. “Het is namelijk een erg goede club om voor uit te komen. Het is voor mij dus de juiste beslissing geweest.”

WK met Frankrijk

Hij hoopt zich in de kijker te spelen bij de Franse bondscoach Didier Deschamps voor het wereldkampioenschap: “Het WK is zeker een van mijn doelen. Ik wil erbij zijn, want de vorige keer (in 2018, red.) was ik er niet bij en veroverde Frankrijk de wereldtitel. Ik ga er dus alles aan doen om een plaats in de WK-selectie af te dwingen. Als ik bij Sevilla goed presteer, dan kom ik vanzelf bij de nationale ploeg terecht. Het ligt dus helemaal aan mijzelf.”

Verdien 1.44 keer je inleg als Sevilla van Elche wint!

Geloof jij hem?

  • Ik wel
  • Ik niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie