Marseille verwacht ander Ajax: “Dat zegt wel iets”

Foto: Marseille verwacht ander Ajax: “Dat zegt wel iets”

Olympique Marseille kan zich donderdag tegen Ajax plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De Fransen staan bovenaan in de groep met acht punten, zes punten meer dan de Amsterdammers. Toch zijn Marseille-doelman Pau López en trainer Gennaro Gattuso waakzaam, gezien de vorige ontmoeting aan beide kanten nieuwe trainers aan het roer staan.

Andere trainers bij Marseille en Ajax

Ajax stond destijds nog onder leiding van Maurice Steijn, terwijl bij Marseille net trainer Marcelino was vertrokken. Het open duel eindigde toen in 3-3. “De context bij beide teams is nu heel anders”, sprak Pau woensdag op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel. Voor ons was het toen een heel lastige week, met alles dat er was gebeurd. Ajax stond er ook slecht voor. Maar het is niet meer hetzelfde team als toen. Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd.”

Ook volgens Gattuso heeft het geen zin om op dat duel terug te blikken, die op zijn hoede is voor het Ajax onder John van ‘t Schip. “Sinds ze van coach zijn veranderd, is hun spel wel veranderd. Ze beschikken over veel jonge, talentvolle spelers, die heel beweeglijk zijn. Brighton & Hove Albion heeft altijd meer dan zestig procent balbezit, maar tegen Ajax kwam het maar op 47 procent uit. Dat zegt iets over de nieuwe manier van spelen van Ajax.”

Wisselvallig Mareille

Sinds de komst van Gattusso is het nog altijd wisselvalligheid troef voor Marseille, dat in de middenmoot van de Ligue 1 is terug te vinden. “Dat zie je in veel wedstrijden terug. Er zijn hier afgelopen zomer ervaren spelers met veel karakter vertrokken. Maar dit is ook iets voor mij als coach om te verbeteren”, stelt de oefenmeester. “We moeten in staat zijn om negentig minuten hetzelfde niveau te bereiken. Sinds de start van het seizoen zien we al dat soms opeens de intensiteit afneemt. Morgen moet dat anders.”

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Ajax
  • Winst voor Marseille
  • Een gelijkspel
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie