Mannsverk heeft nieuw Ajax-duo voor ogen: “Geweldige aanvulling”

Foto: Mannsverk heeft nieuw Ajax-duo voor ogen: “Geweldige aanvulling”

Voor Sivert Mannsverk is zijn eerste seizoen bij Ajax vooralsnog een grote teleurstelling, maar na blessureleed kijkt de Noorse middenvelder weer positief naar de toekomst. Hij hoopt een duo te kunnen vormen met Jordan Henderson.

Mannsverk ziet basisplek met Henderson bij Ajax wel zitten

De meeste journalisten hadden waarschijnlijk een andere speler naast John van ‘t Schip verwacht tijdens de vooruitblikkende persconferentie voor het duel met Bodø/Glimt. Normaal gesproken krijgt deze speler een basisplaats, maar de aanwezigheid van Mannsverk kan ook te maken hebben met zijn nationaliteit.

Mannsverk, die in de zomer vorig jaar overkwam van Molde FK, vertelde in het Noors over zijn eerste maanden in Amsterdam. “Het is moeilijk geweest, dat lijkt me logisch gezien mijn blessure. Er zijn dit seizoen veel negativiteit en wisselingen in het team geweest. Dat heeft ook impact op de groep. Nu wordt het steeds beter”, legt hij uit.

Lastig om plek te vinden

De 21-jarige middenvelder is net terug van een blessure, al speelde hij al wel mee met Jong Ajax. “Het is logisch dat het lastig is om je plek te vinden nadat je er even uit hebt gelegen. Er zijn hier veel spelers die meer hebben meegemaakt dan ik. Spelers die in de Champions League actief zijn geweest, bijvoorbeeld. Je moet ook wat respect opbouwen en het duurt even voordat je relaties hebt opgebouwd.”

Bij veel ervaring denk je al snel aan Henderson, die het middenveld van Ajax in de winter versterkte. De Engelsman is voor Mannsverk een concurrent, maar hij vindt het ook prachtig om met hem samen te spelen. “Hij is een fantastische en aardige man. We kunnen hem goed gebruiken in het jonge team dat we hebben. Zijn ervaring hebben we nodig.”

“Zijn komst betekent niet dat ik hier geen speeltijd ga krijgen. Ik hoop dat we in de toekomst een duo kunnen vormen. Hendersons gretigheid is echt extreem. Hij is hier gekomen om Ajax op te bouwen en het was me snel duidelijk dat hij een geweldige aanvulling is op onze groep.”

Moet Mannsverk/Henderson een duo worden?

  • Ja!
  • Nee, zeker niet
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie