Manhoef: ‘Het is goed dat niet veel mensen weten dat hij mijn vader is’

Foto: Manhoef: ‘Het is goed dat niet veel mensen weten dat hij mijn vader is’

Million Manhoef is naast speler van Vitesse (en transfertarget van Rangers FC) ook de zoon van Melvin Manhoef, begenadigd vechtsporter. In Kick ‘t Met.. van Ziggo Sport vertelt de voetballer over zijn relatie met senior.

‘Ik was tweeënhalf jaar toen ik de kickbokshandschoenen aan trok’

Vader Melvin was een groots MMA-vechter en kickbokser. “Het is maar goed dat niet veel mensen weten dat hij mijn vader is, toch? Ik wil mijn eigen ding doen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Ik heb al vaak gezegd dat ik ben opgegroeid met mijn moeder. Hij heeft voor zijn carrière gekozen. Hij heeft ook iets succesvols gemaakt van zijn carrière, maar dat is ook een reden waarom hij zijn familie en gezin wat naar achter schoof. Daardoor heeft hij wel een goede carrière gehad.”

“Of ik ergens in mijn carrière druk heb ervaren door mijn achternaam? Nee dat valt wel mee. Ik hoor het nu wel vaker. Toen ik voor het eerst naar het eerste van Vitesse ging, hoorde ik het ook vaker. Soms is het niet leuk, maar ik snap wel dat het interessant is. Ik zei dan altijd wel: maar mijn moeder… zus en zo.”

Ander pad

Al héél jong ging Manhoef ook kickboksen, maar hij koos uiteindelijk voor voetbal. “Mijn vader en moeder gingen uit elkaar toen ik zes of zeven was. Maar daarvoor werd ik natuurlijk gepusht om te kickboksen. Ik was tweeënhalf jaar toen ik de kickbokshandschoenen aan trok. Toen ik vier werd ging ik ook voetballen en deed ik beide sporten. Ik heb wedstrijden gevochten en ben Nederlands kampioen kickboksen geworden. Kickboksen is dus een zeker een grote passie, maar op een gegeven moment kon ik het niet meer combineren.”

Ben jij vechtsportliefhebber?

  • Ja
  • Neh
611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie