Manchester United verlengt met Garnacho, ook slecht nieuws voor talent

Foto: Manchester United verlengt met Garnacho, ook slecht nieuws voor talent

Manchester United gaat langer door met Alejandro Garnacho, zo maakt de club vrijdag bekend. De 18-jarige buitenspeler staat daardoor de komende vijf jaar nog onder contract in Engeland.

Contractverlenging Garnacho

De Argentijn groeide op in Madrid en kwam zodoende in de jeugdopleiding van Atlético Madrid terecht. Bij deze club bereikte hij nooit het eerste elftal, want in het najaar van 2020 maakte hij de overstap naar Manchester United. Onder Erik ten Hag komt Garnacho steeds vaker aan spelen toe, waardoor hij de komende jaren mag hopen op een vaste plek.

Garnacho stond dit voetbaljaar in de Premier League viermaal in het basisteam en kwam in 11 duels in de ploeg. Tijdens zijn optredens was hij goed voor 2 doelpunten en 2 assists. Het overtuigde Manchester United voldoende om zijn contract, dat nog slechts een seizoen doorliep, snel te verlengen om geïnteresseerde clubs voor te zijn.

Slecht nieuws van Ten Hag

Manchester United had echter ook minder nieuws voor Garnacho. De aanvaller, die al sinds 12 maart geblesseerd is, mag namelijk niet naar zijn vaderland afreizen om het wereldkampioenschap onder-20 te spelen. De Engelse topclub stelt hem nodig te hebben in de slotfase van de competitie en houdt hem dan ook in Engeland.

“We zullen hem niet laten gaan. Hij zal snel de groepstraining gedeeltelijk hervatten. We moeten zien wanneer hij volledig kan terugkeren bij de groep”, zo vertelt Ten Hag op de persconferentie. Aankomende zondag wacht voor Manchester United een thuiswedstrijd tegen Aston Villa, waarna het op bezoek gaat bij Brighton & Hove Albion.

Wint Manchester United van Aston Villa?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Garnacho bij Manchester United slagen?

  • Ja, hij heeft de kwaliteiten
  • Nee, ik denk het niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie