Malen dient zich aan: “Gewoon te goed”

Foto: Malen dient zich aan: “Gewoon te goed”

Doneyll Malen liet zich donderdag als invaller gelden tegen IJsland en zette zichzelf op het scorebord. Dennis Haar, voormalig trainer van Jong PSV vertelt altijd al onder de indruk geweest zijn van de aanvaller, die al snel de stap maakte naar het eerste elftal van PSV.

Imponerende Malen maakte snel stappen bij PSV

Malen kwam over van Arsenal, waarna hij in eerste instantie aansloot bij Jong PSV. “Hij was er eigenlijk maar met één doel: om zo snel mogelijk naar het eerste elftal te gaan”, vertelt Haar in gesprek met ESPN. “Op het moment dat je bij Arsenal bij het eerste meetraint en de aansluiting vindt bij Jong PSV, denk je: hier moet ik niet te lang zijn.”

Haar zag al direct de kwaliteiten bij Malen en wist al snel dat de aanvaller niet lang bij de beloften zou spelen. “Je zag het gelijk. Het was niet normaal. Hij liep spelers voorbij, alsof ze er niet stonden. Je zag direct dat hij niet lang in de Eerste Divisie zou blijven spelen. Hij was gewoon te goed. Buiten het feit dat hij heel snel is op de eerste meters, was hij ook nog technisch begaafd en dichtbij de goal levensgevaarlijk in zijn individuele actie.”

Waanzinnige doelpunten Malen

Haar stelt dan ook altijd genoten te hebben van de aanwezigheid van Malen. “Wij wel, ja. De trainers aan de andere kant hebben er misschien wel van genoten, maar dat spraken ze niet uit. We werden dat seizoen (2018/19, red.) derde. We hebben echt hele goede wedstrijden gespeeld. Het was echt genieten van Donyell. We hebben een jaar geleden nog een keer zijn doelpunten teruggekeken. Dat was echt waanzinnig. Er zitten zulke mooie doelpunten bij. Dat was een mooie tijd.”

Zou jij Malen in de basis zetten in Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat niet
312+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie