Machlas bewaart Gouden Schoen in opvallende ruimte: “Leek me veiliger”

Foto: Machlas bewaart Gouden Schoen in opvallende ruimte: “Leek me veiliger”

Nikos Machlas schoot in het seizoen 1997/98 de Eredivisie aan flarden. De inmiddels 50-jarige Griek scoorde 34 keer voor Vitesse en won daarmee de Gouden Schoen. Die prijs heeft Machlas een bijzondere plek gegeven. Dat onthult hij in gesprek met Voetbal International.

Gouden Schoen van Nikos Machlas in bankkluis

Met 34 goals werd Machlas topscorer van Europa. Als beloning ontving hij de Gouden Schoen. “Ik had die Gouden Schoen lange tijd bij mijn moeder thuis staan, zij heeft een kamer ingericht met allerlei shirts en foto’s van mij. Het is een klein museum. Daar kan ik even terug in de tijd stappen. Maar het leek mij toch veiliger om de Gouden Schoen in een bankkluis te stallen. Die prijs is een waardevolle en dierbare herinnering aan mijn periode bij Vitesse, ook omdat mijn eerste seizoen daar best lastig was.”

Machlas kwam over van OFI Kreta en moest wennen in Arnhem. “Ik scoorde acht keer in mijn eerste seizoen. Dat ik mijn tweede seizoen met 34 doelpunten topscorer van Europa werd, voelde nog specialer door mijn lastige start bij Vitesse. Voor de toekomst is de Gouden Schoen een mooi erfstuk voor mijn zoons. Ik ben er mede daarom ook zuinig op, vandaar dat het nu achter slot en grendel staat”, aldus de voormalig spits.

Crisis bij Vitesse

Vanaf Kreta ziet Machlas dat het moeilijk gaat met zijn oude club Vitesse. “Ik weet niet of Vitesse financiële mogelijkheden heeft om in januari nieuwe spelers erbij te halen, maar dat lijkt mij noodzakelijk om hogerop te komen. Anders zie ik het somber in. Ik wil er niet aan denken dat Vitesse degradeert, maar dan moet er snel iets veranderen”, benadrukt Machlas.

Denk jij dat Vitesse in de Eredivisie blijft?

  • Ja
  • Nee
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie