Luuk de Jong heeft indrukwekkende woorden over voor broer

Foto: Luuk de Jong heeft indrukwekkende woorden over voor broer

Siem de Jong beëindigde vrijdagavond als voetballer van De Graafschap zijn voetballoopbaan. Het was voor Luuk de Jong reden om nog dezelfde avond op social media een video online te zetten, waarin hij mooie woorden over had voor zijn broer.

Afscheid van Siem de Jong

De aanvallende middenvelder brak in 2007 door bij Ajax en beleefde een mooie carrière, die hem langs Newcastle United, PSV, Sydney FC, Cincinnati, sc Heerenveen en De Graafschap bracht. De inmiddels 34-jarige De Jong gaf donderdag aan dat het zijn laatste seizoen zou zijn en dat hij daarom een dag later afscheid zou nemen van het publiek.

Zijn broer Luuk heeft genoten van zijn kwaliteiten. “Lieve Siem, wat een dag, wat een carrière. Van de held van de derde ster tot spelen in de Premier League. Van de MLS tot kampioen van Australië. Ik ben zo trots op jou: als mens, als broer en als vriend. En de fantastische herinneringen die we hebben gedeeld.”

Prachtige woorden van Luuk

Volgens de aanvaller van PSV speelde hij altijd in dienst van het elftal. “Je bent een echte teamplayer, altijd vriendelijk, bescheiden en bereid om anderen te helpen. En ook iemand die ten koste van alles wil winnen. Vandaag nemen we afscheid van je voetbalcarrière, maar dit is slechts het einde van een hoofdstuk.”

“Een geweldige voetballer, een nog betere broer. Proost op jou, Siem. Ik hou van je, amigo”, zo eindigde hij de video. De jongere broer van Siem keerde afgelopen zomer nog terug uit Spanje om zijn laatste jaren bij PSV te slijten. Zijn contract in Eindhoven loopt nog tot de zomer van 2025, waardoor hij naar verwachting nog wel even blijft voetballen.

Was Siem de Jong een onderschatte voetballer?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie