Lucius looft ‘absolute PSV-uitblinker’: “Zo’n speler mist Ajax”

Foto: Lucius looft ‘absolute PSV-uitblinker’: “Zo’n speler mist Ajax”

Theo Lucius heeft genoten van PSV tijdens de met 1-2 gewonnen Topper in Amsterdam. De oud-speler, tegenwoordig jeugdtrainer op De Herdgang, heeft als rapporteur in De Telegraaf vijf PSV-spelers opgenomen in zijn Elftal van de Week: André Ramalho, Armando Obispo, Ibrahim Sangaré, Eríck Gutiérrez en Luuk de Jong.

Daarbij noteert Lucius laatstgenoemde, de spits die goed was voor een goal en een assist, als ‘de absolute uitblinker’. “Hij is zó bepalend. Hij maakt het verschil in zo’n topper en zo’n speler missen ze dus bij Ajax. Hij is tegen Ajax een stapje dichter bij de WK-selectie gekomen.”

Lucius ziet dat De Jong ‘altijd in teambelang denkt en nooit zeurt’. “Dat deed hij bij Barcelona en dat niet alleen: hij heeft inmiddels bewezen overal waar hij speelt beslissend te zijn. Elke kans is ook bijna een goal en elke hoge bal richting hem is gevaarlijk.”

Guti en Sangaré

Ook Sangaré oogst lof bij Lucius. “Hij is echt een beest op het middenveld, verliest weinig duels. Hij speelde vrij simpel, maar was heer en meester samen met Guti op het middenveld. Dat was enorm belangrijk om de slag te winnen bij Ajax. Gutiérrez is voor PSV erg belangrijk als het gaat om aanjagen en drukzetten op het middenveld, zijn positie kiezen in balbezit, de balans bewaken en af en toe een signaal afgeven. Echt een leider.”

Telegraaf Team van de Week: Bijlow; Van Ewijk, Obispo, Ramalho; Verschueren, Sangaré, Gutiérrez, Mijnans; Lauritsen, De Jong, Bakkali.

PSV wordt kampioen

  • Ja
  • Nee
548+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie