Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Lozano neemt met emoties afscheid van PSV

Foto: Lozano neemt met emoties afscheid van PSV

Hirving Lozano speelt vanaf 1 januari 2025 voor San Siego FC. Op de clubwebsite van PSV laat de Mexicaan weten dat het geen eenvoudige beslissing voor hem was.

Zware beslissing voor Lozano

De aanvaller keerde in de zomer van 2023 terug in Eindhoven. Lozano maakte in het verleden een toptransfer naar Napoli en vond het tijd om bij PSV zijn oude niveau op te pikken. Door verschillende redenen werd het echter geen succesvolle periode, waardoor hij op de reservebank terechtkwam. Tóch vindt hij het zwaar om alweer te vertrekken.

“Aan de ene kant word ik overweldigd door vreugde, omdat ik de kans krijg een nieuw avontuur aan te gaan”, stelt Lozano. “Aan de andere kant baal ik omdat ik opnieuw afscheid moet nemen van de plaats die ik als mijn tweede thuis beschouw. Ik heb het geluk gehad om geweldige momenten, overwinningen en kampioenschappen te delen met de grote club die PSV is.”

Dankbaarheid bij PSV en Stewart

Voor de Eindhovenaren was er weinig twijfel om mee te werken. Hoewel Peter Bosz hem dolgraag voor de selectie had behouden en Lozano volgend seizoen tijdens de vele wedstrijden voldoende speelminuten had kunnen opdoen, begreep PSV zijn wens goed. Dat vertelt technisch directeur Earnest Stewart.

“Hij heeft zijn hart verloren aan deze club en zijn familie is gesteld op deze regio. We zijn van hem gecharmeerd als voetballer, maar we respecteren hem ook als mens. Daarom hebben wij niet getwijfeld om zijn verzoek om terug te keren naar eigen omgeving te honoreren”, aldus Stewart.

Gaat PSV Lozano missen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie