‘Liverpool vindt in Duitsland een concurrent voor Gakpo’

Foto: ‘Liverpool vindt in Duitsland een concurrent voor Gakpo’

De winterse transferperiode komt er weer aan en de meeste clubs in Europa hebben niet stilgezeten. Liverpool heeft Duits talent Maximilian Beier op het oog als mogelijke versterking voor in de aanval. Daarmee zou Cody Gakpo er een directe concurrent bij krijgen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Liverpool geïnteresseerd in talent Beier’

Vergeleken met de andere Engelse topclubs geeft Liverpool over het algemeen niet extreem veel geld uit aan spelers. Dominik Szoboszlai was met 70 miljoen euro een dure aankoop, maar met Alexis Mac Allister (42 miljoen) en Ryan Gravenberch (40 miljoen) heeft Liverpool relatief gezien niet veel uitgegeven voor nieuwe spelers. Als je het vergelijkt met wat Chelsea, Manchester City en Arsenal deze zomer hebben uitgegeven aan spelers vallen de uitgaves van Liverpool mee.

De volgende aankoop van Liverpool zou Maximilian Beier moeten worden. Journalist Florian Plettenberg van Sky Sport Germany geeft aan dat de club van Virgil van Dijk erg geïnteresseerd zou zijn in de 21-jarige aanvaller. Beier heeft volgend Plettenberg een afkoopsom van 30 miljoen, waardoor het een relatief goedkope transfer zou zijn voor Engelse begrippen. Liverpool heeft daarentegen met Cody Gakpo, Diogo Jota, Luis Díaz, Mohamed Salah en Darwin Núñez al aardig wat aanvallers rondlopen in de selectie.

Naar het EK in eigen land?

Sinds Miroslav Klose is gestopt met voetballen zoekt Duitsland eigenlijk al naar een nieuwe nummer negen voor in de nationale ploeg. Thomas Müller heeft jarenlang op deze positie gestaan, maar ook hij heeft niet het eeuwige leven. Bondscoach Julian Nagelsmann is dan ook opzoek naar een spits voor het EK dat in Duitsland wordt gehouden. Beier is in 13 competitiewedstrijden goed voor 6 doelpunten en 4 assists. Als hij na de winterstop door gaat met scoren kan hem dat zomaar een uitnodiging voor de nationale ploeg opleveren.

Moet Beier naar Liverpool vertrekken?

  • Ja, hij zou een prima speler zijn om vanaf de bank te komen
  • Hij zal niet genoeg speeltijd krijgen
  • Nee, hij is niet goed genoeg voor Liverpool
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie