Liverpool en Spurs met de schrik vrij in FA Cup

Foto: Liverpool en Spurs met de schrik vrij in FA Cup

Liverpool is zondagmiddag ontsnapt aan een blamage. In het FA Cup-toernooi wist de Engelse topclub met veel moeite te winnen van Shrewsbury Town, dat pas in de slotfase definitief knockout ging: 4-1.

Op het vertrouwde Anfield dacht Liverpool zich simpel te kunnen kwalificeren voor de volgende ronde, maar niets bleek minder waar. Shrewsbury nam zelfs de leiding. De Liverpool-defensie liet zich verrassen door een lange bal met een daaropvolgende lage voorzet, waardoor Daniel Udoh de 0-1 tegen de touwen wist te schieten.

Bekervoetbal! ?

Shrewsbury Town komt na een prachtige aanval op een 1-0 voorsprong op Anfield ?#ZiggoSport #FACup #LIVSHR pic.twitter.com/NyghB0LdJM

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) January 9, 2022

De pas zeventienjarige Kaide Gordon bracht Liverpool kort daarna alweer op gelijke hoogte. Een strafschop zorgde zelfs voor een 2-1 voorsprong. In een luchtduel met Virgil van Dijk maakte een speler van Shrewsbury hands, waardoor Fabinho vanaf elf meter voor opluchting zorgde. Kort daarvoor werd een tweede treffer van de bezoekers nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Pas in het slotkwartier wist Liverpool definitief afstand te nemen van Shrewsbury. Roberto Firmino werkte middels de hak de 3-1 tegen de touwen, waardoor de formatie van manager Jürgen Klopp ‘gewoon’ door mag in de prestigieuze FA Cup. In extremis maakte Fabinho er ook nog 4-1 van.

Daar is dan eindelijk de beslissing! ?

Liverpool speelt zeker niet groots tegen derdeklasser Shrewsbury, maar de 3-1 van Firmino is wel lekker afgemaakt ?#ZiggoSport #FACup #LIVSHR pic.twitter.com/GCULNzezdP

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) January 9, 2022

Spurs maakt geen fout

Tottenham Hotspur is eveneens ontsnapt aan gezichtsverlies. Net als Liverpool kwam de ploeg op achterstand door toedoen van Morecambe FC, maar de treffer van Anthony O’Connor bleek niet fataal. Harry Winks, Lucas Moura en Harry Kane maakten in de laatste zestien minuten het verschil: 3-1.

Wie wint de FA Cup? Waag je gok via bet365 en win een fraai bedrag!

Into the next round. ? pic.twitter.com/KFFYSAPdsC

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) January 9, 2022

Wint één van de twee de FA Cup?

  • Ja, Liverpool
  • Ja, Tottenham Hotspur
  • Nee
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie