Lang over tijd bij Ajax: “Mijn verstand zei me dat ik weg moest”

Foto: Lang over tijd bij Ajax: “Mijn verstand zei me dat ik weg moest”

Iedereen heeft een mening over Noa Lang. Hij wordt in de media gezien als een lastige jongen. De aanvaller heeft nu zijn eigen vierdelige documentaire. Noa Lang: Lastpak. In deze documentaire gaat hij in over zijn periode bij Ajax en over hét moment tussen Lang en Erik ten Hag.

Lang werd niet juist behandeld bij Ajax

Tijdens een bekerwedstrijd tegen Telstar in 2019/2020 begon de rumoerige periode rondom Lang. Na een moment in de wedstrijd kreeg hij ervan langs van trainer Ten Hag. “Je moet je mond houden en luisteren. Het is onze wedstrijd, niet jouw wedstrijd!” In zijn eigen documentaire kijkt de aanvaller terug op dit moment.” Tadic had de bal, hij speelt die bal veel te hard, de bal gaat uit en hij zegt: ‘je moet eerder rennen, dan houd je hem binnen.’ Ik zeg tegen hem: ‘je moet die bal gewoon goed spelen.’ Wie krijgt er op zijn kop, waar de microfoon naast staat? Ik.”

Het werd duidelijk dat het niet klikte bij Ajax tussen de directe houding van Lang en de manier van werken van Ten Hag. Uiteindelijk besloot de 24-jarige voetballer dat een vertrek het beste was voor beide partijen. Deze wens kwam echt vanuit Lang zelf aangezien hij Ten Hag een bericht heeft gestuurd met de vraag of hij mocht vertrekken. “Ik heb hem een hele Bijbeltekst gestuurd, met ‘je moet me gewoon laten gaan, stop met mij te demotiveren’. Hij heeft me ook nooit meer succes gewenst of wat dan ook. Niet eens een appje, helemaal niks.”

Dat hij helemaal geen bericht van Ten Hag heeft gekregen toen het duidelijk was dat hij zou vertrekken deed hem pijn. “In mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, maar mijn verstand zei me dat ik weg moest.”

Is Lang onjuist behandeld bij Ajax?

  • Ja, ze hadden voorzichtiger met hem moeten zijn
  • Nee, hij paste gewoon niet bij de groep
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie