Lang fileert Nederlandse pers: “Alsof we matig zijn”

Foto: Lang fileert Nederlandse pers: “Alsof we matig zijn”

Noa Lang spreekt in gesprek met het Algemeen Dagblad de wens uit om in 2024 veel prijzen te pakken. Zo hoopt hij met het Nederlands elftal deze zomer aanspraak te maken op de EK-winst.

Kansen voor Oranje tijdens EK in Duitsland

Met onder meer Frankrijk, Engeland en Spanje in het toernooi, lijkt het Nederlands elftal zeker niet de favoriet te zijn om het EK in Duitsland winnend af te sluiten. Lang kijkt daar echter anders tegenaan. De aanvaller heeft de overtuiging dat Ronald Koeman over een ijzersterke selectie beschikt en denkt dat Oranje zomaar eens hoge ogen kan gooien.

“Ook al brengt de Nederlandse pers het alsof we matig zijn, wij hebben ons doel voor ogen”, stelt Lang. “Anders dan bij het WK in Qatar hebben we straks een voorbereiding van meerdere weken. Op het WK verloren we uiteindelijk toch ook pas na penalty’s van de latere wereldkampioen, op de drempel van de halve finales. Ik wil maar zeggen: zo dun is de lijn.”

Lang over landstitel voor PSV

Voor die tijd hoopt hij met PSV feest te kunnen vieren. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van 10 punten op achtervolger Feyenoord en zijn dan ook hard op weg om het landskampioenschap binnen te halen. Daarnaast zit de club in de achtste finale van de Champions League, waarin Lang eveneens ver hoopt te komen. Een vroeg landskampioenschap is voor hem echter prioriteit.

“Het liefst doe ik dat al in april, zodat je helemaal niets van de Eredivisie hebt overgelaten. Dat is niet arrogant bedoeld, maar een ambitie die iedereen in ons team heeft. Koud bij een rondrit op een platte kar in april? Maakt niet uit. Hoe kouder, hoe leuker het feestje wordt. En dan zing ik iedereen wel warm, haha.”

Is PSV in april kampioen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
415+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie