Labyad laakt ‘kille’ handelswijze Ajax

Foto: Labyad laakt ‘kille’ handelswijze Ajax

Zakaria Labyad had erop gerekend nog enkele tienduizenden euro’s te krijgen van Ajax, maar kreeg nul op het rekest van de KNVB. De aanvaller kreeg van de arbitragecommissie van de KNVB juist te horen dat hijzelf Ajax nu een aantal tienduizenden euro’s moet terugbetalen. Labyad is dan ook vooral teleurgesteld in de houding van Ajax.

In april van het afgelopen jaar scheurde Labyad zijn kruisband af, terwijl enkele maanden later zijn contract afliep bij Ajax. De zesvoudig Marrokaans international is nog altijd herstellende van die blessure en probeerde tevergeefs de medische kosten op zijn voormalig werkgever te verhalen. Ook wilde Labyad compensatie voor inkomensverlies, omdat hij nog geen nieuwe club vond.

Balende Labyad

Die eis werd echter niet ingewilligd door de arbitragecommissie, die oordeelde dat Labyad 50.000 euro aan operatiekosten moet terugbetalen aan Ajax. De aanvaller baalt van de uitspraak en zegt in het Algemeen Dagblad ook teleurgesteld te zijn in de houding van de Amsterdammers. “Het betalen van de operatie- en revalidatiekosten, die mijn verzekering niet vergoedt, is volgens mij het minste wat je van een werkgever mag verwachten. Maar voor voetbalclubs geldt dat kennelijk niet.”

Labyad is dan ook absoluut niet te spreken over de clubleiding van Ajax. “Ik voel me aan de kant gezet door Ajax en vind dat met name de huidige technische leiding slecht met mijn situatie omgegaan is”, waarmee hij onder andere doelde op Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller vindt het schandalig dat Ajax alleen maar een kleine bijdrage wilde doen voor de fysiotherapiekosten. “Nette, warme clubs stellen spelers in dit soort gevallen in de gelegenheid om nog een jaar te blijven en op kosten van de club te kunnen revalideren, maar dit Ajax gaat daar anders mee om. Ze vonden dat ik het na mijn contract zelf maar moest uitzoeken.”

Eindigt FC Twente tegen Ajax in 1-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Ajax Labyad moeten compenseren?

  • Ja, dat was netjes geweest
  • Nee, hij had immers geen contract meer
719+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie