Kuijt: ‘Misschien moet hij wel nog een seizoen bij Feyenoord blijven’

Foto: Kuijt: ‘Misschien moet hij wel nog een seizoen bij Feyenoord blijven’

Dirk Kuijt is lyrisch over Santiago Giménez, de huidige spits van Feyenoord. In de podcast KieftJansenEgmondGijp laat de Katwijker zich uit over de toekomst van de Mexicaan.

Santiago Giménez ‘moet nog stappen zetten’

“Ik kijk alle wedstrijden en ik vind het echt een fantastische spits.” Wel heeft Giménez het met betere tegenstanders telkens lastig gehad. “In de Champions League is hij nu een paar keer ploegen tegengekomen waarbij je te maken hebt met drie centrale verdedigers. Dan wordt het een stukje lastiger om ruimte te vinden, en je ziet dat hij zoekende is naar oplossingen om op dat niveau bepalend te zijn. Mensen zijn dan gelijk kritisch en zeggen: Hij kan dat niveau niet aan. Dat is nog een ontwikkeling waar hij naartoe moet. Ik denk dat hij nog stappen moet zetten.”

De laatste weken mist Giménez nochtans aardig wat kansen. “Dit seizoen speelt hij speelt alles: Champions League, competitie en interlands. Laat dat maar even gebeuren. Misschien is hij nu net iets minder scherp, maar je lichaam gaat daar ook weer aan wennen. Vorig jaar zei ik al dat hij in ieder geval dit seizoen moest blijven en ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Maar misschien moet hij wel nog een seizoen blijven, zeker als Feyenoord bij de eerste twee kan eindigen, om ervaring op te doen en een stevige basis te leggen voor zichzelf.”

Kuijt besluit met een waarschuwing: “Als hij te vroeg de overstap maakt en niet presteert, krijg je een hele lastige situatie. Dat hebben we gezien met topspitsen uit de Eredivisie die meer dan dertig doelpunten maakten en dan naar de absolute top gingen, om er vervolgens achter te komen dat het heel andere koek is.”

Denk jij dat Giménez in de winter al vertrekt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie