‘Kudus wil Ajax-dubbeldeal bij zomertransfer’

Foto: ‘Kudus wil Ajax-dubbeldeal bij zomertransfer’

Mohammed Kudus is onder nieuwbakken Ajax-trainer John Heitinga de absolute blikvanger. De aanvaller gedijt onder de oefenmeester uitstekend in zijn vrije rol vanaf de rechtsbuitenpositie. Sindsdien scoorde Kudus vijf doelpunten en gaf hij twee assists. Voor de Ghanees is dan ook de nodige buitenlandse belangstelling. Mocht het komende zomer tot een transfer komen dan wil Kudus graag een ploeggenoot meenemen.

Klik met Bassey en Berghuis

Kudus zegt in een interview met De Telegraaf goed op zijn plek te zitten bij Ajax en stelt onder andere een goede band met Calvin Bassey te hebben. “Hij is een van mijn beste vrienden. Door onze Afrikaanse achtergrond was er vanaf het moment dat hij binnenkwam een klik.”

Daarnaast geeft de Ghanees international prijs dat hij met een andere ploeggenoot ook erg goed overweg kan. “Steven Berghuis, hij is een familieman, een warm persoon en dat zie je als hij op de club is.” Volgens Kudus was dat al direct vanaf het begin dat hij de aanvaller leerde kennen. “Niet alleen dit seizoen, nu ik goed speel en belangrijk ben, maar ook vorig jaar, besteedde hij veel aandacht aan me. Op het veld hebben we een bijzondere connectie, maar eveneens daarbuiten.”

Zomertransfer Kudus

Volgens Kudus kan Berghuis erg goed met zijn situatie omgaan. “Steven beseft dat ik pas 22 jaar en ver van huis ben. Ook al lijk ik soms 28. Hij is behulpzaam met tips om een goede Ajax-speler te worden, maar geeft ook zijn eerlijke mening als die een keer niet positief is.” Ook in het veld ziet Kudus dat hij een goede band heeft met Berghuis. “Ik weet precies wat hij in welke situatie doet en andersom. Dat hebben we allemaal zorgvuldig besproken. Maar vergeet ook de rol van Devyne Rensch als rechtsback en onze spits Dusan Tadic niet.” Mocht Kudus komende zomer vertrekken, dan wil hij graag dat de club die hem koopt Berghuis ook over neemt. “Ja, want we zijn de Ajax-tweeling”

Scoort Kudus het eerste doelpunt tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Kudus komende zomer laten vertrekken?

  • Ja, maar alleen bij het juiste bod
  • Nee, minimaal nog een seizoen houden
807+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie