Kritiek op voormalig oogappeltje Ten Hag: “Local boy met megacontract verzaakt”

Foto: Kritiek op voormalig oogappeltje Ten Hag: “Local boy met megacontract verzaakt”

Manchester United beleefde een zeer teleurstellende week met de weggegeven voorsprong tegen Galatasaray (3-3) en de nederlaag bij Newcastle United (1-0). Vooral Marcus Rashford moest het na afloop ontgelden in de Britse media.

Rashford kwam er ook tegen Newcastle niet aan te pas

Rashford leefde afgelopen seizoen nog helemaal op onder manager Erik ten Hag. De ooit zo veelbelovende parel was in een mindere periode terechtgekomen, maar liet vervolgens steeds vaker zijn klasse weer zien, en was zeer belangrijk voor de ploeg. In de huidige jaargang kent de Engels international weer een flinke terugval. Zo kwam hij in achttien officiële duels tot slechts twee treffer. Tegen Newcastle viel Rashford opnieuw zwaar tegen, en werd dan ook na een uur naar de kant gehaald.

“Wat Rashford tegen Newcastle liet zien was onacceptabel”, klonk het stevig uit de mond van Sky Sports-analist Jamie Carragher. “Als ik Rashford zie, dan doet hij me denken aan Anthony Martial. Het ziet eruit alsof het hem niet meer interesseert wat er op het veld gebeurt. Het kan altijd gebeuren dat je zelfvertrouwen verdwijnt, maar je moet nooit verzaken binnen de lijnen.”

Geen excuses

Oud-aanvoerder van United Roy Keane is het helemaal eens met Carragher. “Heel talentvolle spelers met wie ik bij United heb gespeeld, denk aan Giggs, Beckham, Sharpe en Kanchelskis, bleven ook altijd rennen en strijd leveren als het even tegen zat. Je moet te allen tijde mee blijven verdedigen. En als je dat niet doet, zijn er geen excuses voor. Ook niet voor a local boy die jarenlang heel positieve kritieken heeft gekregen en een megacontract heeft.”

Keane’s voormalig ploegmaat Gary Neville weigert er één speler uit te lichten en kijkt naar het teleurstellende optreden van heel het team. “Het was ver onder de maat en ik heb het idee dat er steeds meer kritiek ontstaat richting de manager. Er wordt ook gezegd: het is beter om een paar spelers weg te doen, want zij zorgen ervoor dat managers hier verdwijnen. Oké, maar ik word gewoon heel moe van mijn club. Ik heb geen zin meer om bij wedstrijden van United te werken. Het is zo vermoeiend en saai. Ik vrees al het bezoek aan Liverpool over twee weken.”

Rashford maar eens op de bank laten beginnen?

  • Ja, hij verdient geen basisplaats momenteel
  • Nee, hij bloeit wel weer op
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie