Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman ‘roept Oranje-speler op matje’

Eind maart speelde het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Schotland en die werd behoorlijk glansrijk gewonnen, al was de 4-0 einduitslag wel een beetje geflatteerd. Na afloop van het duel was bondscoach Ronald Koeman niet te spreken over het spel van Xavi Simons en dat heeft de aanvallende middenvelder later nóg eens moeten horen.

Gesprek tussen Ronald Koeman en Xavi Simons

“Ik vond dat hij in deze wedstrijd te veel risico nam vanuit zijn acties”, vertelde Koeman op 22 maart over Simons. “Er zijn momenten dat het niet kan, want dat er zijn heel veel spelers bij elkaar zijn. Dan moet je vaster aan de bal zijn. Xavi was een van de spelers die gewoon veel te veel balverlies had.”

Die uitbarsting heeft een staartje gekregen, onthult de Oranje-international in gesprek met het ANP: “Ik heb daarna nog wel met hem gesproken. Maar de inhoud van dat gesprek blijft tussen ons.”

“Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik denk dat dit wel mijn beste seizoen ooit was. De beslissing om in Leipzig te gaan spelen heeft zeker goed uitgepakt”, vervolgt Simons. “Ik heb mezelf daar goed kunnen ontwikkelen. We speelden op een hoog niveau en met een enorme intensiteit. Daar ben ik een betere speler van geworden.”

Positie

De voormalige PSV-sterspeler sluit af: “Natuurlijk moet het er hier (bij het Nederlands elftal, red.) ook uit komen. Daar heb ik alle vertrouwen in.” Daarbij maakt het hem niet uit waar hij precies staat op het veld. “Ik ben trots dat ik hier mag zijn. Ik voetbal waar de bondscoach dat wil. Ik moet mijn spel op verschillende posities kunnen spelen.”

Goede zaak?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie