‘Koeman reserveert plek in EK-selectie’

Foto: ‘Koeman reserveert plek in EK-selectie’

Georginio Wijnaldum gaat komende zomer mee naar het EK. De middenvelder van Al-Ettifaq start vrijdagavond tegen Schotland en daar blijft het niet bij, zo menen Mike Verweij en Valentijn Driessen.

Georginio Wijnaldum op EK-koers met Oranje

“Ik zat de persconferentie van Koeman te kijken”, opent Verweij, die zowel Ajax als Oranje op de voet volgt, in de voetbalpodcast Kick-Off. “Hij vertelde dat uit alle data bleek dat Wijnaldum heel fit was, dat hij op de trainingen een hele goede indruk maakte en dat hij nu een kans krijgt in een wedstrijd, maar daar ook niet op afgerekend moet worden. Koeman verdedigde Wijnaldum ook heel erg voor dat interview.”

“Ik denk dat Koeman in zijn hoofd al een plekje heeft ingeruimd voor Wijnaldum in de EK-selectie. Ik denk dat hij meegaat”, vervolgt Verweij. Driessen haakt in: “Dat denk ik ook. Koeman nam het echt op voor Wijnaldum. Spelers merken en voelen dat en vinden dat natuurlijk geweldig. Ook zijn collega’s vinden dat geweldig, dan weet je dat de bondscoach achter je blijft staan als er een keer een fout gemaakt wordt.”

Interview over Saudi-Arabië lachwekkend

Driessen is daarentegen kritisch op diens interview over Saudi-Arabië. De chef voetbal van De Telegraaf noemt dit ‘oliedom van hem’. “Wijnaldum toont zich altijd maatschappelijk betrokken, maar uit dit antwoord bleek dat hij maatschappelijk helemaal niet zo betrokken is, of in ieder geval niet weet wat er overal speelt. Als je de toeslagenaffaire dan vergelijkt met openbare terechtstellingen…”

Gaat Wijnaldum mee naar het EK?

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie