Koeman reageert op controversieel interview Wijnaldum

Foto: Koeman reageert op controversieel interview Wijnaldum

Bondscoach Ronald Koeman heeft donderdag tijdens de persconferentie gereageerd op het interview van Georginio Wijnaldum, die zijn transfer naar Saudi-Arabië goed probeerde te praten door te stellen dat er ‘in Nederland ook genoeg fout gaat, zoals de toeslagenaffaire’.

Ronald Koeman: ‘Wijnaldum mag zeggen wat hij denkt’

“Iedereen heeft recht om te zeggen wat hij denkt en dat heeft hij ook gedaan. Dan moet je daar verder ook niet op terugkomen. Ik weet waarom hij (Wijnaldum, red.) toen die keuze heeft gemaakt”, aldus Koeman vanuit Zeist. “Het liefst was hij naar Feyenoord gegaan, maar PSG vroeg te veel geld. Hij heeft echt gekeken naar andere opties. Wat doe je dan? Een half jaar thuis zitten? Al-Ettifaq kwam en Wijnaldum is vrij in de keuze waar hij gaat spelen.”

“Wijnaldum is echt fit, dat bewijzen alle statistieken. Op het trainingsveld ziet het er goed uit. Het is ook niet zo dat het super moet zijn deze week of anders niet”, aldus Koeman.

EK-selectie Koeman

“Ik zal richting het EK duidelijkheid scheppen naar de spelers. Maar we begonnen in 1988 ook zonder Marco van Basten en die werd dat toernooi de topscorer. Je zit straks lang bij elkaar en dan heb je duidelijkheid nodig. Er is altijd weer een dag na een wedstrijd en dan heb je wissels nodig die de basiself stimuleren om scherp te blijven. Je ziet in kleine dingen dat het EK begint te leven. Als je met de spelers praat bijvoorbeeld. In het achterhoofd zit het EK, ze willen daar allemaal onderdeel van uitmaken. Nou heb ik nooit kunnen klagen over de beleving, maar in kleine dingen zie je gewoon dat er een EK op het spel staat. Cruciaal is dan wat ik straks zie op het veld, maar ook andere dingen die ik zie binnen een groep tellen mee. Als iedereen fit blijft, zal het kiezen nog moeilijk zijn.”

Snapte jij Wijnaldum met zijn teksten?

  • Ja
  • Nee..
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie