Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman geeft Timber opvallende boodschap mee

Foto: Koeman geeft Timber opvallende boodschap mee

Voor Quinten Timber was er geen plek in de EK-selectie van Oranje weggelegd. De Feyenoord-middenvelders behoorde tot de drie afvallers die niet de laatste schifting overleefden. Toch lijkt Timber, afgaande op de woorden van bondscoach Ronald Koeman, nog te mogen hopen op het EK als er een spelers geblesseerd uitvalt in de komende weken.

Timber mogelijk nog in beeld voor plek in EK-selectie Oranje

Koeman vertelde goede hoop te hebben op het meespelen van Frenkie de Jong in het eerste groepsduel op het EK. “Het gaat volgens plan. Frenkie meldt zich zaterdag, maar het gaat goed. De eerste groepswedstrijd is haalbaar, daar ga ik van uit. Ik weet niet hoe lang hij dan inzetbaar is.”

De keuzeheer erkent met veel blessures te maken te hebben gehad in de afgelopen periode. “Er zijn ook spelers weggevallen die eigenlijk wel bij de groep hadden gezeten. Het is inherent aan het voetbal, dat je spelers mist door blessures. We wisten dat als dat in de eindfase van het seizoen gebeurt, er een kruis doorheen moet.”

Koeman geeft Timber boodschap mee

Dat gebeurde ook met Timber onthulde Koeman. “Gisteren we de knoop met Timber doorgehakt, ook op basis van wat de medische staf schetste. Het zou nog zeven tot tien dagen niet fit zijn. Dat zou te lang zijn. Voor twee jongens zou ik een uitzondering maken (Memphis en De Jong, red.)” De Feyenoord-middenvelder lijkt het EK mogelijk toch niet uit zijn hoofd te hoeven zitten, ook al hoeft hij niet meer mee te trainen. “Ik sprak wel met Timber. Dat hij zich verder herstelt en probeert zo snel mogelijk fit te worden.”

Daarmee lijkt Timber een voorname kandidaat om terug te keren in de EK-selectie mocht er nog iemand afvallen. Koeman kan nog wijzigingen doorvoeren mochten er nog spelers wegvallen met blessures of ziektes.

Is het logisch dat Timber wordt opgeroepen als iemand geblesseerd uitvalt?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
2070+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie