Koeman doet Memphis-boekje open

Foto: Koeman doet Memphis-boekje open

Memphis Depay en Ronald Koeman hebben als speler en trainer een uitstekende klik. De aanvaller van FC Barcelona kwam op voorspraak van de voormalig én toekomstig bondscoach naar Catalonië. Als het aan Koeman lag, hadden zij ook vóór hun tijd bij Oranje al samengewerkt.

Memphis stapte van PSV over naar Manchester United, waar destijds Louis van Gaal de trainer was. De aanvaller kon in zijn eerste buitenlandse avontuur niet overtuigen. Na het ontslag van Van Gaal eindigde Memphis onder José Mourinho op de bank en kwam hij in aanmerking voor een vertrek.

Memphis Depay

Koeman geeft bij Voetbal International toe dat hij als trainer van Everton Memphis naar Liverpool probeerde te lokken. “Tijdens dat gesprek merkte ik wat een goede jongen het is en dat gevoel is alleen maar versterkt toen ik later bij Oranje en Barcelona met hem ging samenwerken. Memphis is een fantastische gozer en een geweldige professional. Alles wat hij doet staat in het teken van zo fit en zo goed mogelijk zijn”, stelt Koeman.

Volgens Koeman is het belangrijk om als trainer de karakters van de spelers goed te kunnen inschatten. “De ene persoon heeft een andere aanpak nodig dan de andere. Als je kijkt naar de manier waarop hij voetbalt: Memphis doet in het veld veel op intuïtie. Die moet je niet volstoppen met allerlei opdrachten.”

Memphis is zo’n speler, vindt Koeman. Maaaar, de trainer trok zijn mond wel open tegen Memphis op het moment dat hij te ver ging. “Ik gaf als bondscoach het minimale aan van wat ik van hem verwachtte en verder kon hij het grotendeels zelf invullen. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk. Ik heb Memphis tijdens trainingen en rond wedstrijden weleens aangesproken, als hij in mijn ogen té ver uit positie ging lopen. Want op het middenveld hebben we hem niet nodig. Je kunt goed met hem praten over dat soort dingen, hij is heel leergierig.”

Memphis scoort tegen Senegal

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Koeman gelijk?

  • Ja
  • Nee
1165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie