KNVB strikt Clarence Seedorf

Foto: KNVB strikt Clarence Seedorf

De KNVB heeft Clarence Seedorf weten te strikken voor een functie binnen de voetbalbond. Seedorf wordt door de raad van commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB voorgedragen als commissaris. Bij de Nederlandse voetbalbond wordt Seedorf de opvolger van Han Berger, die voetbaltechnisch voetbaladviseur is geworden bij de KNVB.

Seedorf spreekt waardering uit

Seedorf zal bij de eerstvolgende algemene vergadering van de rvc Betaald Voetbal, op 27 juni, worden voorgedragen. De oud-international laat in een reactie op de KNVB-site weten verheugd te zijn met zijn aanstelling. “Ik dank de KNVB en de rvc voor het vertrouwen en de waardering. Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden.”

Jan Alberts, voorzitter van de rvc, ziet in Seedorf een hele goede toevoeging. “Het is mooi om te zien dat oud-spelers van grote naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de RvC ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak. We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol. We kijken uit naar de samenwerking met Clarence.”

Succesvolle Seedorf

Seedorf kwam in totaal tot 87 interlands voor Oranje en beleefde vooral grote successen als clubspeler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan, waarmee hij de Champions League wist te winnen. Seedorf was daarnaast ook nog trainer van onder andere AC Milan en het nationale elftal van Kameroen.

Is Seedorf een goede aanwinst voor de KNVB?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie