KNVB positief gestemd: “We krijgen een beetje vat op de problematiek”

Foto: KNVB positief gestemd: “We krijgen een beetje vat op de problematiek”

Marianne van Leeuwen toont zich optimistisch over de ontwikkeling wat betreft het bestrijden van voetbalvandalisme in Nederland. De directeur betaald voetbal van de KNVB spreekt van een ‘trendbreuk’ op dit gebied.

Directeur betaald voetbal ziet verandering

Dit terwijl er een negatieve ontwikkeling gaande lijkt in Nederland. Recent moest de gestaakte wedstrijd Willem ll – NAC Breda worden uitgespeeld zonder toeschouwers, dat gebeurde eveneens bij De Klassieker deze week. Daarnaast braken er bij de Johan Cruijff ArenA stevige rellen uit tussen een groep Ajax-supporters, die het gemunt hadden op de politie en daarnaast de ingang van het stadion bestormden.

“Maatregelen hebben wel degelijk effect”

Desondanks laat Van Leeuwen een positief geluid horen. “Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben sinds ze zijn ingevoerd”, liet ze weten voor de camera van ESPN. “Ik heb het dan over die specifieke maatregel rond het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Sinds de nieuwe maatregelen van kracht zijn, zijn er driehonderd wedstrijden gespeeld en daarvan zijn er vijf gestaakt. Ik zal niet zeggen dat het meevalt, maar manipulatie door supporters wijzen de cijfers niet uit.”

“Ik vind het ingewikkeld, maar ik zie wel dat we een beetje vat krijgen op de problematiek en ik geloof heel erg in de gezamenlijke aanpak, met alle anderen erbij”, vervolgde de directeur. “En als straks de digitale meldplicht voor stadionverboden er ook is, geloof ik dat we langzaam maar zeker grip krijgen op het probleem.”

Eens met Van Leeuwen?

  • Ja, toch wel
  • Nee, wat een onzin!
100+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie