Klaassen afgemaakt in Italië: ‘Zelfs met blond haar onzichtbaar’

Foto: Klaassen afgemaakt in Italië: ‘Zelfs met blond haar onzichtbaar’

Davy Klaassen heeft geen beste beurt gemaakt in Italië. De oud-Ajacied begon woensdagavond in de basis tegen Benfica, maar werd na afloop door de pers aangewezen als de slechtste man van het veld.

‘Hij heeft niet de handelingssnelheid voor een middenvelder’

Het Champions League-duel met Benfica begon dramatisch voor Internazionale. In de eerste helft keek de Milanese formatie al tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd het nog 3-3. Klaassen werd zo’n twintig minuten voor tijd gewisseld. De Italiaanse tak van Eurosport beoordeelde de middenvelder met een 5, het laagst van alle Inter-spelers. “Hij was volledig uit de wedstrijd gespeeld. Meer kunnen we daar niet over zeggen”, schrijft het medium.

Van Corriere della Sera een nóg lager cijfer, namelijk een 4,5. “Hij was de grote dissonant. Uit vorm, uit de wedstrijd en misschien zelfs wel uit zijn rol. Hij heeft niet de handelingssnelheid voor een middenvelder”, oordeelde de krant. SkySport noteerde een 5 als beoordeling voor de oud-speler van Everton.

Calcio Mercato gaf ook een 5 als rapportcijfer. In het commentaar gebruikte de krant enig gevoel voor humor: “Meestal helpt zo’n blond kapsel op het middenveld om op te vallen, maar zelfs nu was hij onzichtbaar.” Virgillio Sport deelde de mening van de Italiaanse collega’s: “Inzaghi gaf hem vertrouwen, maar dat betaalde hij niet uit. Hij wordt bijna nooit gevaarlijk met ingevingen. Vanavond zagen we een kleine Klaassen.”

Hele team slecht

Simone Inzaghi wees na afloop naar het hele team. Volgens de oefenmeester was er niet één iemand schuldig, maar het collectief des te meer: “Ik heb twintig spelers van het eerste elftal en ik kan op ze allemaal rekenen. Het zou gemakkelijk zijn geweest om bij de rust vier of vijf spelers te wisselen, maar de fout lag bij het hele team en niet bij individuele spelers.”

Heb jij Klaassen zien tobben tegen Benfica?

  • Ik wel
  • Ik niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie