KKD-koploper Roda JC: meerjarige aanbieding voor talent Bangura, amateurcontract voor Güçlü

Foto: KKD-koploper Roda JC: meerjarige aanbieding voor talent Bangura, amateurcontract voor Güçlü

Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC heeft Saydou Bangura een meerjarige contractaanbieding gedaan. Het talent zal op korte termijn zijn handtekening gaan zetten. Daarnaast zal Metehan Güçlü een eenjarig amateurcontract krijgen. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais maandag tegenover SoccerNews.nl.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

De twintigjarige Bangura maakte tijdens het eerste competitieduel van Roda tegen Helmond Sport (4-1) zijn debuut én meteen een doelpunt. “We hebben hem een meerjarig contractaanbod gedaan en de intentie van zijn kant is er om daarmee akkoord te gaan. Ik hoop dat deze week de handtekeningen worden gezet”, legt Servais verder uit.

De Limburgers haalden eerder al de ervaren Duitse aanvaller Marvin Pourié, die nog revalideert van een meniscusblessure op dit moment, binnen. Servais onthult nu tegenover SoccerNews.nl meer details over deze transfer: “Het contract van Pourié gaat pas op 1 september in, zo besparen we nu nog enkele kosten omdat hij nog herstelt van een blessure.”

Metehan Güçlü, vorig seizoen nog actief bij FC Emmen waar hij zwaar geblesseerd raakte, is al enige tijd op proef in Kerkrade bij de club van nieuwbakken hoofdtrainer Bas Sibum. Hierin heeft hij voldoende indruk gemaakt op de technische staf. “Hij gaat, als het goed is, een dezer dagen een amateurcontract tekenen. Voor één seizoen. Ik ben nog een en ander aan het regelen”, aldus de technische baas van de Limburgers.

Roda won na de winst in eigen huis tegen Helmond Sport, afgelopen vrijdag ook heel knap met fris en aanvallend voetbal bij ADO Den Haag: 0-3. Mede door twee doelpunten van de Duits-Venezolaanse aanvaller Enrique Zauner. Hierdoor staan de Limburgers, vooralsnog, helemaal bovenaan de ranglijst in de KKD.

Roda is één van de titelkandidaten in de KKD?

  • Ja
  • Nee
846+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie