Kieft heeft boodschap voor Oranje-spits: “Laatste kans”

Foto: Kieft heeft boodschap voor Oranje-spits: “Laatste kans”

Het EK in Duitsland is volgens Wim Kieft de laatste kans voor Memphis Depay om zich nog eens te bewijzen voor het Nederlands elftal. De spits van Atlético Madrid is inmiddels de dertig gepasseerd en heeft al het nodige blessureleed gekend. Kieft verwacht dan ook dat het na deze zomer klaar is voor Depay.

Kieft wijst op laatste kans voor Oranje-international Depay

“Normaliter is het EK in Duitsland het laatste grote landentoernooi voor Depay waarop hij zich kan presenteren en manifesteren als een Europese topspeler. Inmiddels heeft hij de dertig aangetikt en gezien zijn blessureverleden ligt het niet voor de hand dat hij over twee jaar fysiek beter zal zijn dan nu”, stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Kieft ziet dat Depay nog niet volledig fit is, maar stelt wel dat het de hoogste tijd is voor de aanvaller om nu de stap te zetten. “Want het zal bij het WK 2014 zijn geweest, toen hij als twintigjarige debuteerde op het wereldkampioenschap in Brazilië, dat hij voor het laatst topfit aan de aftrap verscheen.”

De oud-international heeft Depay vervolgens alleen maar zien kwakkelen. “Sindsdien heeft Oranje zich een aantal keren niet gekwalificeerd en was Depay de andere keren geblesseerd of knokte hij zich terug van een blessure of zocht hij naar zijn topvorm. Om dat te doen tijdens een toernooi kost verschrikkelijk veel kracht en nodigt uit tot forceren. Daarom kon Depay te weinig zijn stempel drukken tijdens het laatste EK en WK.”

Moet Depay na het EK niet meer worden opgeroepen?

  • Ja, lijkt me verstandig
  • Nee, gewoon bij Oranje houden zolang het kan
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie