‘Kenneth Taylor maakt stunttransfer’

Foto: ‘Kenneth Taylor maakt stunttransfer’

Volgens Wilfred Genee gaat Kenneth Taylor aan het einde van het huidige voetbalseizoen een ‘megatransfer’ maken naar een ‘hele grote club’. De middenvelder van Ajax zou al gecontacteerd zijn door de desbetreffende geïnteresseerde, maar volgens de presentator van Vandaag Inside is er behoorlijk wat concurrentie…

‘Kenneth Taylor van Ajax naar Europese top’

Taylor speelde een goede wedstrijd tegen FC Twente (2-1) en gaf de assist op de winnende treffer van Brian Brobbey. Bij VI onthult Genee: “Hij schijnt ook door een aantal hele grote clubs gevolgd te worden, én schijnt zelfs al een aanbieding van één hele grote club te hebben gehad. Ik denk dat hij gewoon weggaat aan het einde van het seizoen. Hij doet het steeds beter en als je hem in een beter team zet, dan kan hij wel eens heel goed functioneren.”

Andy van der Meijde is het daar roerend mee eens: “Dat denk ik ook. Ajax ging in de tweede helft (tegen FC Twente, red.) anders spelen, toen kwam hij op 10. Hij trok de kar. Hij was aanwezig, snel, ook in omschakeling vond ik hem goed. Eerder liep hij nog wel eens rustig terug, nu werkte hij hard voor het team. Mentaal sterke speler.”

Ryan Gravenberch als voorbeeld

Wim Kieft ziet het echter wat minder zonnig in… “Hij gaat niet naar een grote club. We hebben het gezien met Gravenberch bijvoorbeeld. Die gaat naar Bayern München en dat begrijp ik. Je praat met de trainer en die zegt: ik heb allemaal ideeën met jou. Bij Bayern denken ze, bij wijze van spreken: we hebben er nog twintig. Waarom zou het dan wel bij Liverpool lukken? Die denkwijze begrijp ik gewoon niet.”

De voormalige Oranje-international weet óók hoe het wel moet: “Je kunt ook een carrièreopbouw hebben en goed je centjes verdienen, zoals Koopmeiners heeft gedaan. Die ging van AZ naar Atalanta, een subtopper.”

Fluitconcerten

De marktwaarde van Taylor wordt momenteel geschat op tien miljoen euro en het zou best een stunt zijn als de Ajacied écht een megatransfer maakt. Vooral gezien de eerste seizoenshelft, want toen werd hij nog (behoorlijk massaal) uitgefloten in de Johan Cruijff ArenA.

Verwacht jij een toptransfer?

  • Ik wel
  • Ik niet
5354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie