Keiharde Van de Beek-uitspraak: ‘Hij is er alleen…’

Foto: Keiharde Van de Beek-uitspraak: ‘Hij is er alleen…’

Manchester United ging gisteren nog maar eens ten onder, dit keer tegen Newcastle United op St. James’ Park. De mannen van oefenmeester Erik ten Hag (en de trainer zelf natuurlijk) liggen vandaag flink onder vuur in de Engelse media, die zelfs Donny van de Beek niet sparen: “Die is er alleen om het aantal wissels op peil te houden.”

‘Manchester United is troep’

“Er bevinden zich veel luie spelers in de selectie. Het is troep. Momenteel is Manchester United simpelweg een slecht team”, zegt oud-voetballer Paul Scholes op het officiële kanaal van de Premier League. Daarna pakt de voormalige middenvelder Marcus Rashford aan, die gewisseld werd en dat maar moeilijk kon verkroppen: “Waarom was hij verbaasd? Hij deed de ploeg meer kwaad dan goed. Vorig jaar speelde hij briljant, geen twijfel. Maar als je hem nu zag omschakelen… En vergis je niet, inmiddels is hij een speler tegen wie anderen opkijken.”

Manchester Evening News wijst naar een dubbele wissel van Ten Hag om de onmacht te illustreren: “Sofyan Amrabat en Sergio Reguilón werden ingebracht, een linksback en een defensieve middenvelder die worden gehuurd. Het was niet bepaald een zet die schrik aanjoeg bij de fans van Newcastle. De alternatieven waren ook niet echt bemoedigend. Facundo Pellustri heeft nauwelijks laten zien goed genoeg te zijn voor United en Donny van de Beek is er alleen om het aantal wissels op peil te houden. Ja, United kampt momenteel met blessures, maar zouden Christian Eriksen en Mason Mount veel verschil hebben gemaakt?”

Tandeloos

De afgelopen weken werd er overigens juist vaak gewonnen door The Red Devils. BBC Sport: “Ze leken het team in vorm met vijf zeges in zes wedstrijden. Maar iedereen die zag hoe Manchester City ze op 29 oktober aan stukken scheurde op Old Trafford en hoe Newcastle rond die tijd hetzelfde deed in de League Cup, wist dat deze statistiek niet alles betekende. Opnieuw bleek de ploeg van Ten Hag tandeloos tegen een sterk, gedisciplineerd en goed getraind elftal.”

Bij Sky Sports vinden ze de excuses van Ten Hag wat te makkelijk: “De Manchester United-baas had het over een dag extra rust voor Newcastle, maar hoe lang worden deze uitvluchten nog geslikt? De blessurelijst is lang, maar ook Eddie Howe (de manager van Newcastle, red.) had vandaag weinig opties.”

Terechte kritiek?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2692+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie