‘Keiharde ingreep bekerfinale op komst’

Foto: ‘Keiharde ingreep bekerfinale op komst’

Voor Valentijn Driessen is het klip en klaar, De Kuip kan niet meer als decor dienen voor de bekerfinale. De voetbaljournalist stelt dat een traditie daarmee om zeep wordt geholpen, maar volgens Driessen kan de KNVB niet langer meer vertrouwen op de directie van het Feyenoord-stadion.

Driessen pleit voor verandering locatie bekerfinale na wangedrag tijdens Feyenoord – NEC

“Bij Feyenoord-NEC werd de grens zeker niet voor de eerste keer overschreden, maar dat de finale na 55 minuten moest worden gestaakt omdat niet langer kon worden ingestaan voor de veiligheid van de aanwezige fans, is toch echt de spreekwoordelijke druppel”, concludeert Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Daarmee doelt de voetbaljournalist op de brand die uitbrak in de gracht voor de harde kern van Feyenoord. Spanddoeken vlogen in de fik, waarna het ook nog even duurde voordat de brand geblust werd. Driessen is ontstelt dat het zover heeft kunnen komen. “Voor de zoveelste keer werd het bewijs geleverd dat De Kuip zo lek is als een mandje en het fouilleren van bezoekers een wassen neus. Stadion Feijenoord blijft daarmee een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden.”

De Kuip voldoet niet meer

Volgens Driessen is het dan ook de hoogste tijd dat er vanuit Zeist een duidelijk signaal komt richting de Stadion Feijenoord-directie. “Al veel langer is er weerzin bij de KNVB om interlands van het Nederlands elftal te organiseren in De Kuip. Het stadion is gedateerd en heeft de tand des tijds niet doorstaan en voldoet niet aan de eisen die je gemakshalve aan een voetbalstadion anno 2024 mag stellen. Niet alleen voor hoogwaardigheidsbekleders, sponsors of genodigden, maar tevens voor de gewone voetbalfan.”

Driessen stelt dat het stadion ook Feyenoord zelf in de weg zit. “Nieuwbouw zit er de komende vijftien jaar in Rotterdam-Zuid niet in en zelfs grondige renovatie van De Kuip laat op zich wachten. Het hindert Feyenoord danig om de benodigde commerciële en financiële stappen te zetten om Ajax en PSV bij te benen en structureel een ploeg neer te zetten die Europees potten kan breken.”

Bekerfinale niet meer in De Kuip?

Dat Directeur Lilian de Leeuw van De Kuip nog hoop put uit een mogelijk miljoenensubsidie vanwege het niet meer organiseren van concerten en daardoor alsnog inzet op het organiseren van grote voetbalevenementen in het stadion noemt Driessen naïef. “De Leeuw moet al blij zijn als ze de KNVB na alle gebeurtenissen bij Feyenoord-NEC binnenboord kan houden als klant van De Kuip. De UEFA zal helemaal geen trek hebben om iets te organiseren in het stadion dat stijf bovenaan staat in de boeteranking.”

Daarnaast stelt Driesen dat Frank Paauw, kandidaat-bondsvoorzitter van de KNVB, ook nog een gevaar kan vormen voor De Kuip. “Wordt hij eind mei gekozen om na zijn politiepensioen KNVB-bondsvoorzitter te worden, dan zal hij niet schuwen om harde maatregelen te nemen om een einde te maken aan de supportersterreur. Logisch zou zijn als hij in dat geval als KNVB-bondsvoorzitter en gastheer van de nationale bekerfinale De Kuip in de ban doet na de ellendige gebeurtenissen bij Feyenoord-NEC. Is het niet voor eeuwig, dan minimaal voor een proefperiode van een paar jaar.”

In welk stadion moet de bekerfinale gehouden worden?

  • Lekker in De Kuip houden
  • In de Johan Cruijff ArenA
  • In het Philips Stadion
  • Het Gelredome
  • De Grolsch Veste
  • Stadion Galgenwaard
2309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:14
7+
Drama in Sittard: Fortuna volledig uitgekleed en moet opnieuw beginnen
10:58
20+
Frans van Seumeren is woest en wilde opstappen
10:15
129+
Kieft voorspelt eerste doelman Oranje: “Ik denk dat hij gaat keepen”
10:00
130+
Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Ancelotti schokt toch met wijziging
09:42
91+
‘Ten Hag met aanzienlijk kleiner budget de markt op’
09:15
50+
Koeman hoopvol over Oranje-ster: “Hij oogt heel fit”
08:42
384+
‘Feyenoord in wachtkamer voor succesvolle flankspeler’
23:41
68+
Olympiakos schrijft Griekse geschiedenis met Conference League-winst in extremis
23:18
545+
‘Bergwijn op weg naar uitgang bij Ajax’
22:50
643+
‘Na Feyenoord wilt ook PSV shoppen bij Ajax’
22:24
145+
Mbappé maakt over een aantal dagen zijn nieuwe club bekend
22:01
216+
‘Oranje-revelatie valt buiten EK-basis’
21:37
2277+
‘Eredivisie-samenvattingen weg bij NOS’
21:12
476+
Buitenlandse pers eensgezind over ‘Oranje-selectie met vraagtekens’
20:49
191+
‘Van Nistelrooij aan de slag in droomcompetitie’
20:24
15+
Dit zijn de opstellingen van de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina
20:00
58+
Succescoach FC Dordrecht keert terug naar thuisland
19:35
298+
Henderson krijgt trap na uit Saudi-Arabië: “Schaadt hem meer dan ons”
19:12
397+
‘Barça zet Hansi Flick nu al voor schut’
18:55
179+
Koeman houdt vertrouwen: “maar ik kan hem zover krijgen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie