Keert Greenwood terug onder Ten Hag? Strafzaak stopgezet tegen aanvaller

Foto: Keert Greenwood terug onder Ten Hag? Strafzaak stopgezet tegen aanvaller

De strafzaak tegen Mason Greenwood is stopgezet door de politie. De aanvaller van Manchester United werd verdacht van een poging tot mishandeling en verkrachting.

Een jaar geleden werd Greenwood gearresteerd door de politie naar aanleiding van een aangifte tegen hem. Die was ingediend door zijn toenmalige vriendin. Het Openbaar Ministerie maakte donderdag bekend dat een kroongetuige van de zaak zich had teruggetrokken, waardoor de aanklacht is stopgezet.

“We hebben dit besluit weloverwogen genomen”, aldus een woordvoerder van het OM. “We hebben de beslissing aan alle partijen uitgelegd. We moedigen potentiële slachtoffers nog altijd aan om aangifte bij de politie te doen.”

Carrière bij United

Greenwood beschikt bij United nog over een contract medio 2025, waarbij de club de optie heeft om deze met een jaar te verlengen. 22 januari vorig jaar speelde de aanvaller zijn laatste duel voor The Mancunians tegen West Ham United. Het zal moeten blijken of en wanneer de enkelvoudig Engels international weer zou kunnen melden bij de selectie van Erik ten Hag.

11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie