‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten

Foto: ‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten

Het noodlijdende Vitesse hoeft niet bij de gemeente Arnhem, provincie Gelderland of vastgoedmagnaat en eigenaar van Stadion Gelredome Michael van de Kuit aan te kloppen. De drie partijen willen namelijk niet te hulp schieten.

Vitesse in grote problemen

De problemen in Arnhem stapelen zich op. Naast de sportieve malaise is het financieel al een tijdlang vijf voor twaalf voor Vitesse. Waar het zo goed als zeker is dat het volgend seizoen niet in de Eredivisie acteert, is het nog maar de vraag of de club dan überhaupt nog bestaat.

Geen hulp van gemeente, provincie en Van de Kuit

Aangezien de boekhouding niet op orde is, hangt een faillissement boven het hoofd. Hoewel de vereniging voor de stad Arnhem een belangrijk onderdeel is, wil het financieel niet bijspringen. “Vitesse is een commerciële club. We dragen de club een warm hart toe, maar we zijn geen betrokken partij”, laat de gemeente aan NU.nl weten.

Het medium belde ook met een woordvoerder van de provincie Gelderland en die was eveneens helder. “Vitesse is een betaald voetbal club waar we geen enkele betrokkenheid bij hebben”, zo kwam het naar buiten. Van de Kuit staat er hetzelfde in en liet tegenover Omroep Gelderland zijn beweegredenen los.

“Ik heb Vitesse niet nodig, maar zij mij wel. Er is totaal geen plan”, vertelde hij. “Vitesse bestond en bestaat ook nu weer uit kansloze bestuurders. Er is overal paniek bij Vitesse. Ze hebben geen financiering gevonden. Er is geen plan. Het is te laat. Het heeft nu geen zin meer. Nu het schip zinkt, snap ik dat ze me vragen of ik iets wil betekenen. Op 1 oktober moeten ze de huur weer betalen. Ik denk dat ze me daar voor nodig hebben.”

Gaat Vitesse het overleven?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
409+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie