‘Jordan Henderson neemt beslissing over zijn volgende club’

Foto: ‘Jordan Henderson neemt beslissing over zijn volgende club’

Ajax lijkt mis te gaan grijpen bij Jordan Henderson. De Engelse routinier staat namelijk op het punt om te tekenen bij Juventus, dat hem tot het einde van het seizoen (met een eenzijdige optie voor nog een jaar) vast wil leggen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Britse middenvelder lijkt te kiezen voor Juventus

Dat meldt de Gazzetta dello Sport. Trainer Massimiliano Allegri zou al groen licht hebben gegeven voor de transfer, hij zou Henderson er graag bij hebben als ervaren optie voor het middenveld. De 33-jarige Henderson heeft spijt van zijn transfer naar Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië, waar hij afgelopen zomer tekende. Ondanks de aanwezigheid van trainer Steven Gerrard en ploeggenoot Gini Wijnaldum wil hij graag terug naar Europa.

Ajax tast mis

Ajax hoopt ook op de komst van Henderson en clubwatcher Mike Verweij stelde eerder in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat de Amsterdammers wel kans maken. “Ajax wil hem anderhalf jaar huren, als die mogelijkheid zich voordoet.” Ook vanuit Engeland zou er interesse zijn, maar er is een belangrijk voordeel ten opzichte van eventueel geïnteresseerde Premier League-clubs: Brexit. Simpel gezegd: spelers die binnen een jaar terugkeren naar Engeland, moeten maar liefst 47 procent van hun verdiende salaris inleveren aan de belastingdienst. Verweij vervolgde: “Buiten Engeland is dat belastingtechnisch gewoon veel voordeliger. Dus de Bundesliga of de Eredivisie is interessanter voor hem. Dat geeft Ajax toch wel een beetje hoop dat het mogelijk zou zijn.”

Gaat Henderson slagen bij Juventus?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie