EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Jetro Willems openhartig: ‘Ik was gewoon depressief’

Foto: Jetro Willems openhartig: ‘Ik was gewoon depressief’

In de bus bij Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias van ESPN heeft Jetro Willems een boekje opengedaan over de zware periode die hij doormaakte tijdens het revalideren van zijn ernstige knieblessure, in 2022. Ook mentaal zat de speler van Heracles Almelo destijds erg diep.

Revalideren van zware knieblessure hakte er flink in bij Heraclied

“Ik ben niet iemand die veel praat. Vaak ga ik even slapen en denk ik morgen weer een dag”, opent Willems (28). “Vaak heb je die momenten als mens dat je tegen jezelf zegt dat je het morgen vergeten bent. Maar je bent het helemaal niet vergeten. Dus je bent het aan het verlengen. En nog erger aan het maken. Maar nu praat ik er gewoon over en dan kom je tot de conclusie dat je gewoon depressief was. Of depressief bent op dat moment.”

Maandenlang lag Willems op de bank te wachten tot hij weer dingen kon doen met zijn knie. “Ik had een brace van mijn heup tot mijn enkel en ik mocht drie maanden niks doen. Alleen op bed of de bank. Dus dan maak je niks mee en je ziet niet wat er om je heen gebeurt in de buitenwereld.” Iedere dag werd hetzelfde als de anderen. “Je bent tv aan het kijken en hoopt dat er elke dag voetbal is. Je bent aan het Playstationen of een serie aan het kijken. Iedereen komt op bezoek. In die tijd was er veel gebeurd qua familie. Ik was gewoon depressief. Ik deed dingen en zei dingen op alle soorten manieren dat niet goed was. Je verwacht ook van alles van andere mensen dat je normaal gesproken niet verwacht.”

Zelf uitgekomen

Ondanks zijn mentale dip zocht Willems geen hulp van professionals. “Ik ben er zelf uit gekomen. Op een gegeven moment was ik mezelf ook zat. Even eruit. Dat was het moment dat ik mijn contract bij Greuther Fürth had ontbonden (in 2022, red.) en gewoon thuis was.” Via FC Groningen belandde de linksback uiteindelijk bij Heracles.

Willems is nog altijd goed genoeg voor subtop Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie