Janssen luidt Vitesse-noodklok: “Wat voor club zijn wij?”

Foto: Janssen luidt Vitesse-noodklok: “Wat voor club zijn wij?”

Theo Janssen heeft zondag zijn zorgen geuit over het voorbestaan van Vitesse. De Arnhemmers verkeren zowel binnen als buiten de lijnen in een grote crisis. Degradatie ligt op de loer, terwijl er ook op financieel gebied grote zorgen zijn. Janssen hoopt dat er snel duidelijkheid komt rondom de overname van de Amerikaan Coley Parry.

Wel of geen Amerikaanse overname voor Vitesse?

Janssen erkende zondagavond bij Studio Voetbal dan ook bang te zijn voor een faillissement. “Daar zijn wij allemaal wel bang voor. We hebben allemaal de hoop dat het goed komt. Alleen de zaak speelt nu al zeker anderhalf jaar. Dat is natuurlijk extreem. Dan heb je ook vraagtekens of het nog goed komt. We wachten allemaal met spanning op uitsluitsel. Maar dat de club er slecht voor staat, lijkt me duidelijk.”

De Amerikaanse overname zou voor opluchting kunnen zorgen weet Janssen. “Dan is er geld.” De oud-middenvelder hoopt dan ook snel op duidelijkheid. “Dat is het belangrijkste. Wordt Parry het niet, dan moet je kijken naar mensen uit de regio. Dan moet je kijken: waar staan wij voor als Vitesse, wat voor club zijn wij? Wij zijn een regioclub. Dus wij moeten gaan kijken naar Arnhem en de streek eromheen.”

Structureel bij Vitesse?

Volgens Janssen zorgt het huidige beleid ook voor een structureel probleem. “Als je een financieel probleem hebt, ga je spelers huren. En dat zijn ook weer spelers die na dit seizoen gratis weggaan. Daarnaast zijn er veel spelers vertrokken met een aflopend contract, die niet meer wilden verlengen op het laatste moment. Vitesse moet het hebben van spelers verkopen en jonge talenten laten doorstromen en die weer verkopen.”

Denk jij dat Vitesse failliet gaat?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
425+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie