Jans neemt drie punten mee bij terugkeer in Enschede

Foto: Jans neemt drie punten mee bij terugkeer in Enschede

FC Utrecht heeft een knappe zege geboekt op bezoek bij FC Twente. Jens Toornstra maakte na een half uur spelen de enige treffer van de wedstrijd. Zo is het uitgerekend Ron Jans die zijn vorige club veel pijn doet.

Utrecht wint op knappe wijze bij Twente

In aanloop naar dit treffen ging het uiteraard vooral veel over Ron Jans, die terugkeerde op het oude nest. In De Grolsch Veste werd de trainer hartelijk ontvangen, die natuurlijk met veel van zijn oud-collega’s een vriendelijk onderonsje had. Daarna kon de focus op de wedstrijd, waarbij Utrecht de ongeslagen reeks wilde voortzetten. De Domstedelingen begonnen ook in Enschede weer sterk. De controle was daar in de openingsfase, Toornstra kreeg de eerste grote kans. Zijn inzet ging voor hem langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg reageerde met een inzet van Ricky van Wolswinkel, maar Mattijs Branderhorst redde op prachtige wijze.

Enige treffer van de wedstrijd

Het duel ontbrande, al kregen de bezoekers te maken met een flinke tegenslag. Taylor Booth moest er geblesseerd af. Later kwam de Amerikaan op krukken terug richting de dug-out. Dat zag er niet best uit voor de aanvallende middenvelder. Na een klein half uur kon Utrecht wel juichen. Na een goede aanval over de linkerkant bereikte Souffian El Karouani Toornstra. De routinier kon met zijn eerste poging weinig uitrichten, maar in de herkansing vond hij dit keer wel knap de verre hoek achter Lars Unnerstall: 0-1.

Tijd voor Twente om een tandje bij te zetten, dat meteen goede mogelijkheden creëerde. Sem Steijn werd weggestuurd door Younes Taha, de inzet van de nummer tien ging echter voorlangs. Van Wolfswinkel kwam wederom in kansrijke positie, maar de sterk spelende El Karouani kon de inzet blokken. Carel Eiting schoot net voor het rustsignaal net naast het doel.

Twente zet aan

Tien minuten na rust besloot Joseph Oosting in te grijpen, door Myron Boadu en Alfons Sampsted te brengen. De spits leek weer razendsnel te scoren, net als bij zijn debuut. Met een geweldige hakbal vond hij het net, maar werd direct afgevlagd voor buitenspel. Twente drukte Utrecht steeds verder achteruit, de bezoekers kwamen er nauwelijks meer uit. Ze legden zich toe op het verdedigen, en succesvol ook.

Met man en macht ging de thuisploeg naar voren, maar de echt grote kansen bleven vervolgens uit. De bal wilde er simpelweg niet meer in voor Twente, ook niet toen Unnerstall in de laatste pogingen mee naar voren ging. Zo bleef Utrecht voor de veertiende keer op rij ongeslagen, en wist het zelfs een zeer knappe 0-1 overwinning te boeken. Voor Twente is het een hard gelag. AZ kwam al dichterbij dit weekend, terwijl Feyenoord en Ajax ook nog goede zaken kunnen doen.

Scoreverloop: 0-1 (29′) J.Toornstra.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie