Italiaans boegbeeld Chiellini (39) beëindigt imposante loopbaan

Foto: Italiaans boegbeeld Chiellini (39) beëindigt imposante loopbaan

Giorgio Chiellini heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De 39-jarige topverdediger beëindigde zijn imposante loopbaan, waar hij dit weekend al op hintte.

Stopper maakt afscheid van profvoetbal bekend

Na de verloren play-offfinale met Los Angeles FC tegen Columbus Crew in de nacht van zaterdag op zondag zinspeelde de stopper al op een afscheid. Dinsdagmiddag maakte Chiellini het besluit officieel. Via sociale media bracht hij het nieuws naar buiten.

“Je bent de mooiste en meest intense reis van mijn leven geweest. Jij bent mijn alles geweest. Met jou heb ik een uniek en onvergetelijk pad afgelegd. Maar nu is het tijd om nieuwe hoofdstukken te beginnen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nog meer belangrijke en opwindende pagina’s van het leven te schrijven”, liet Chiellini weten. Bij het bericht waren prachtige beelden met hoogtepunten uit zijn carrière te zien.

Juventus-icoon

Chiellini groeide in zijn carrière uit tot een boegbeeld van Juventus en het Italiaanse voetbal. Hij kwam via Livorno en Fiorentina in 2005 terecht bij De Oude Dame. Samen met Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Gianluigi Buffon vormde Chiellini een veelgeprezen defensie, die liefst negen keer op rij landskampioen werd. Ook bereikte het in 2015 en 2017 de Champions League-finale, maar ging het tegen FC Barcelona en Real Madrid onderuit.

In 2022 nam Chiellini afscheid van Juve en toog naar de MLS. Een jaar eerder die veroverde de verdediger met de Italiaanse nationale ploeg nog de EK-titel. Hij speelde 117 interlands en kwam tot liefst 710 officiële duels in clubverband.

Hoort hij bij de beste verdedigers van de afgelopen generatie?

  • Zonder twijfel!
  • Dat niet…
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie