“Ik kon niet geloven dat Feyenoord zich meldde”

Foto: “Ik kon niet geloven dat Feyenoord zich meldde”

Marcos López moet het in zijn eerste seizoen bij Feyenoord vooral met reservebeurten doen. De linksback uit Peru heeft echter nog geen moment spijt van zijn keuze om San Jose Earthquakes te verlaten voor een avontuur in Rotterdam.

Marcos López en Feyenoord

Marcos López, die ook interlands voor Peru achter zijn naam heeft staan, werd blij verrast toen hij hoorde dat Feyenoord in de markt was. “In de zomer kon ik het niet geloven toen Feyenoord zich voor mij meldde”, zei de linksback in het Hand in Hand-magazine.

De Nederlandse competitie was niet helemaal nieuw. “Ik wist dat het een van de grootste clubs van Nederland was en dat de club speelde op een hoog Europees niveau.”

Ook kon López inwinnen bij een oud-Feyenoorder uit Peru. “Ik kende Renato Tapia al, die net als ik uit Peru komt en natuurlijk een bekende van Feyenoord is. Hij beaamde dat Feyenoord een mooie club is om voor te spelen.”

Dit seizoen viel er niet alleen binnen de lijnen een groot aanpassingsproces te maken. “Jeetje, ik wist gewoon niet wat mij hier overkwam. Ik wist dat ik even de tijd nodig zou hebben om mij aan te passen”, zei López over de overstap naar Europa. ” Ik ben heel goed opgevangen door de club en voel me gesteund door de supporters.”

Geen basisplek in eerste jaar

In de communicatie gaat het ook steeds beter. “Gelukkig had ik al wat Engels geleerd in Amerika, wat het makkelijker maakte om te communiceren met mijn nieuwe teamgenoten in het veld; uiteindelijk spreken we allemaal dezelfde taal, en dat is voetbal.”

Een basisplaats leverde het nog niet op, maar López blijft positief. “Die concurrentie, dat is ook een belangrijke reden waarom ik naar Feyenoord wilde. Om beter te worden, moet je uitgedaagd worden. Met betere spelers om je heen, word je een betere voetballer.”

Gaat López basisplek veroveren?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
539+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie