“Iets anders had de UEFA niet kunnen beslissen”

Foto: “Iets anders had de UEFA niet kunnen beslissen”

Vitesse verkeerde eventjes in onduidelijkheid, maar daar kwam gisteren een einde aan toen de UEFA een reglementaire 3-0 overwinning besloot toe te kennen aan Stade Rennais voor het Conference League-duel met Tottenham Hotspur. Daarom overwinteren de Arnhemmers.

Hoe hoorden de spelers en staf van de huidige nummer vijf van de Eredivisie het goede nieuws? Aan De Telegraaf vertelt oefenmeester Thomas Letsch: “Toen we terugkwamen van het trainingsveld stonden buiten bij de ingang van het gebouw enkele mensen die aangaven wat de UEFA beslist had. Iedereen was natuurlijk heel blij, al was het wat mij betreft geen spectaculair nieuws. Ik was er al vanuit gegaan dat dit eruit zou komen. Iets anders had de UEFA niet kunnen beslissen.”

De Duitser had dit ‘feestje’ liever in een vol GelreDome gevierd… “Om het in eigen stadion met de fans erbij te kunnen vieren was het allermooiste geweest, maar de situatie is nu eenmaal zo. Laten we dan maar zorgen dat we bij de return van de play-off tegen Rapid Wien (op 24 februari, red.) reden hebben om een feestje te vieren. Ik hoop dat er tegen die tijd weer mensen op de tribune mogen zitten en hopelijk kunnen we er weer net zo’n mooie Europese avond van maken in de GelreDome als tegen Anderlecht en Tottenham Hotspur.”

Fifty-fifty

Letsch denkt dat Vitesse een goede kans heeft om door te bekeren: “Als je kijkt welke andere teams we ook hadden kunnen loten, dan is Rapid Wien een goede loting voor Vitesse. Ik ken Rapid natuurlijk goed, omdat ik lang in Oostenrijk heb gewerkt. Het is een fysiek sterke ploeg, die lastig te verslaan is en erin is geslaagd in een sterke poule in de Europa League een team als RC Genk voor te blijven. Ik denk dat er op voorhand geen duidelijke favoriet is om door te gaan. Het zal echt fifty-fifty worden.”

Wint Vitesse uit bij Rapid Wien? Bij bet365 is de odd 3.25!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij Vitesse van Rapid Wien winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
25+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie