Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Iedereen roept dat hij dé spits moet zijn van Oranje…”

Foto: “Iedereen roept dat hij dé spits moet zijn van Oranje…”

Bij de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Canada (4-0) was Jeremie Frimpong toch wel de Man van de Wedstrijd, met een doelpunt én een assist. Meesterscout Piet de Visser heeft genoten van het optreden van de wingback van Bayer Leverkusen.

Piet de Visser over Brian Brobbey, Memphis Depay en Jeremie Frimpong

Frimpong heeft Ghanese roots en De Visser noemt Ghana zijn ‘tweede vaderland’. In gesprek met De Telegraaf gaat hij verder: “Die jongen was gewéldig. Frimpong straalt passie uit. Hij heeft techniek, snelheid, durf. Dat is een fantastische versterking voor dit Nederlands elftal. Je ziet hoe goed zulke getalenteerde jongens kunnen worden als ze, zoals hier in Europa het geval is, een goede voetbalopleiding krijgen. Een opleiding met die kwaliteit proberen we nu ook op de academy in Ghana te geven aan de talenten die we daar hebben gescout.”

Vervolgens wordt Memphis Depay besproken: “Memphis had twee goede acties, de goal op de voorzet van Frimpong en de geweldige dieptepass op Brobbey, maar hij had ook vijf keer balverlies. Dat is te veel voor een speler met de grote kwaliteiten van Memphis. Dat moet echt nog een stapje beter om een beslissende rol te gaan vervullen op de eindronde. Die zweetband om zijn hoofd is typisch Memphis. Hij wil altijd iets bijzonders hebben en dat geeft niet, maar ik zou liever nóg meer bijzondere dingen aan de bal van hem zien, want daarvoor heeft hij de kwaliteiten.”

‘Hij moet echt stappen gaan maken’

En als het over Brian Brobbey gaat wordt het al helemaal negatief… “Iedereen roept dat hij dé spits moet zijn van Oranje, maar dat is hij zeker nog niet. Daarvoor komt hij echt nog tekort. Brobbey heeft enorm veel talent, maar hij moet nog scherper en fitter worden. Het zit er wél in. Alle voorwaarden zijn aanwezig voor hem om in de toekomst de nummer één spits van Oranje te worden. Ik ben een Brobbey-fan, maar hij moet wel echt stappen gaan maken.”

Ben jij het eens met Piet?

  • Ik wel
  • Ik niet
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie