Hulshoff prijst Feyenoord: “Zo supertrots”

Foto: Hulshoff prijst Feyenoord: “Zo supertrots”

Bij afwezigheid van Arne Slot mocht Sipke Hulshoff zondag als eindverantwoordelijke optreden namens Feyenoord. De assistent-trainer zag de Rotterdammers op het tandvlees met 0-2 winnen van Almere City FC.

Assistent loodst Feyenoord naar zege in Almere

Invaller Yankuba Minteh maakte in Almere beide doelpunten. “Hij is er net zoals ons heel erg blij mee”, vertelt Hulshoff aan ESPN. “Die analyse zullen we morgen oppakken. Hij (Slot, red.) moet eerst even goed bijkomen van zijn koorts en ziekte. Hij moet eerst goed herstellen, maar we zullen straks natuurlijk zeker even bellen.”

Hulshoff was niet verrast door de speelwijze van Almere. “Precies zoals wij de wedstrijd al hadden geanalyseerd van te voren, zeiden we al dat dit een lastige wedstrijd ging worden. We wisten al dat het veld niet dusdanig goed was en er waarschijnlijk veel lange ballen zouden worden gespeeld. We hadden natuurlijk gehoopt op een snelle goal. Die maken we dan om meer rust te creëren, maar dan wordt hij helaas afgekeurd.”

Afgekeurde goal

De Fries kan uiteindelijk wel leven met die beslissing. “Ik heb het teruggekeken. Het is interpretatie van de scheidsrechter. Als dat de regels zijn, heb ik die te volgen. Het enige discussiepunt voor mij is dat de bal die Beelen speelt, die komt van dertig of veertig meter, dus hij heeft tijd genoeg om die bal te kunnen controleren.”

Hulshoff kijkt echter vooral naar zijn eigen team. “Ik vond ook dat wij slordig waren en iets te weinig diepte hadden, want ook Almere nodigde ons uit voor diepte loopacties. Je zag ook af en toe als we wel een loopactie hadden dat we wel gevaarlijk werden. Uiteindelijk denk ik dat wij daar te weinig hebben gecreëerd, ook vanuit ons eigen spel in de opbouw.”

Europees duel in de benen

De Feyenoord-assistent beaamt dat de loodzware wedstrijd in Rome een rol speelde. “Nu is dat voor ons geen excuus, want onze jongens zijn best wel fit en zeker in de eerste helft hebben zij daar niet zoveel last van. Naar mate de wedstrijd vordert, zal die pijn wel steeds groter worden. Ik ben zo supertrots op wat die jongens vandaag hebben laten zien. De 120 minuten van afgelopen donderdag en vandaag weer negentig minuten. Het is ontzettend knap wat zij hebben laten zien.”

Is hij een potentiële hoofdtrainer?

  • Ja
  • Nee
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie