EK 2024 over:

 • - -
  Dagen
 • - -
  Uur
 • - -
  Min.
 • - -
  Sec.

Wed mee op het EK 2024 bij

Hoe PSV attractiever is geworden voor Europese toptalenten

Foto: Hoe PSV attractiever is geworden voor Europese toptalenten

Peter Bosz heeft PSV na jaren weer een landstitel bezorgd. Een standbeeld krijgt hij hiervoor nog net niet, maar de oud-prof heeft de Eindhovense club met zijn voetbalvisie ook een extra zetje gegeven. PSV heeft in Europa een ander image gekregen. Een completer pakket dan alleen maar de zilveren kampioensschaal dus.

Inside: PSV-imago in Europa is fors verbeterd, toptalenten in de rij naar Eindhoven

Ondanks de feeststemming en de logische trots na het behalen van een hoofdprijs als de allerbeste in de Eredivisie tijdens het afgelopen seizoen, heerst er toch nog stiekem een beetje teleurstelling over iets anders: de te vroege uitschakeling in de Champions League door latere finalist Borussia Dortmund.

Omdat de Eindhovenaren gezien hun vertoonde spel best aardig konden meekomen met de Bundesliga-club. Maar aan het einde van de rit tijdens dat tweeluik toch aan het kortste eind trok en dus met lege handen achterbleef. Dat steekt nog altijd bij technische staf en spelers van PSV, die eliminatie. Die eigenlijk helemaal niet nodig was geweest.

PSV-machine afgelopen seizoen

Maar dus wel een feit was. Wat ook een feit was tijdens de voorbije maanden, was het vertoonde voetbal van PSV in de vaderlandse competitie. Met fris en vooruitstrevend spel werden bijna alle tegenstanders aan gort gespeeld, al haperde heel af en toe de motor die als een soort machine leek te functioneren.

De Brabantse formatie was vrijwel ongenaakbaar. Wat klaarblijkelijk ook doorsijpelde naar het buitenland, waar met enig ontzag naar de geleverde prestaties van PSV zal zijn gekeken. Intern klinkt het door dat men dit (steeds meer) begint te merken als het gaat om toptalenten van Europese topclubs die PSV graag zou willen overhalen om in Nederland te komen voetballen.

Talent van kampioen Bundesliga naar PSV

Zo onderneemt de Eindhovense club pogingen om de 18-jarige Madi Monamay over te nemen van Bayer Leverkusen, onlangs kampioen van Duitsland geworden en afgelopen week verliezend finalist in de Europa League. Monamay is een centrale verdediger, die afgelopen seizoen voornamelijk heeft meegespeeld in het onder 19-team.

Soms mocht het Belgische talent, inzetbaar aan de rechterkant in de verdediging, meetrainen met de hoofdmacht van trainer Xabi Alonso. Het Bayer Leverkusen, waar Bosz overigens in het verleden aan het roer stond, wil Monamay naar verluidt voor een relatief lage transfersom laten gaan en dus, hopelijk voor PSV, naar Nederland laten verkassen.

PSV wil contract met keeper Steur verlengen

Hij zou dan overigens doelman Roy Steur, die uitkwam voor hetzelfde team van de Duitse topclub, achterna gaan. Deze Steur is momenteel met PSV in gesprek over een langer contract en wil graag komend seizoen onder de lat staan bij de beloften van Jong PSV. In zijn algemeenheid hoort dat ook bij het te voeren beleid door de top van de Eindhovense club.

Die wil Jong namelijk flink gaan versterken om zo de stap naar het eerste elftal kleiner te gaan maken. Wanneer spelers in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) namelijk in een sterker elftal spelen, zouden zij daar een niveau hoger profijt van kunnen gaan hebben. En PSV dan logischerwijs ook.

De contacten met Monamay worden op dit moment door de Brabanders zo warm mogelijk gehouden, al loert ook de concurrentie – zeker van clubs uit Belgie – ook nadrukkelijk mee om de hoek. De nieuw gekozen werkwijze voor wat betreft Jong PSV door de clubleiding lijkt zijn vruchten voorzichtig al te gaan afwerpen.

Groeibriljant Van de Riet blijft binnenboord

De Eindhovenaren bereikte onlangs namelijk een mondeling akkoord met linksback Raf van de Riet over verlenging van zijn contract. Het pas 17-jarige talent speelt volgend seizoen in de KKD bij de talenten. Overigens wist PSV Van de Riet hiermee binnenboord te houden, ondanks interesse die er voor de tiener bestond vanuit grote concurrent Ajax. Wat inderdaad impliceert dat de Eindhovense topclub er op dit moment erg goed opstaat, bij ook de jeugdigen die veel met een bal kunnen.

Zeker voor de langere termijn zou dit heel erg belangrijk voor PSV kunnen zijn. Die club wil Europees gezien namelijk langer mee kunnen doen in het miljoenenbal dat de Champions League is. En ook de selectie van eerste elftal en beloften in totaliteit een stuk sterker maken, waardoor het voetbaltechnische fundament geleidelijk aan vaster en vaster wordt.

Op Sportcomplex De Herdgang lijken de beleidsbepalers in ieder geval goed te hebben begrepen dat je als club juist in tijden van groot succes intern heel kritisch moet kijken naar wat er nóg beter kan.

Naar welke club zou jij gaan als talent?

 • PSV
 • Feyenoord
 • Ajax
 • AZ
 • Real Madrid
376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie