Hoe de PSV-provincie een lange Eredivisieneus maakt

Foto: Hoe de PSV-provincie een lange Eredivisieneus maakt

Gemoedelijkheid. Gezelligheid ook. Dat PSV dat imago een beetje blijft houden, kan de club niet zoveel aan doen. Met woorden. Maar met daden maken de Brabanders dit seizoen in de Eredivisie steeds meer een lange neus naar de concurrentie uit de grote steden.

Inside: PSV maakt dit seizoen korte metten met alle concurrenten die concurrenten denken te zijn

In Eindhoven zal hier en daar, zeker binnen de grote supportersschare, al stiekem zijn gerekend: wanneer zal PSV precies kampioen gaan worden? En is dat dan in eigen huis, waardoor seizoenskaarthouders verzekerd zullen zijn van een ticket, of zal het binnenhalen van de landstitel op vreemde grond gaan plaatsvinden?

Buiten de eigen provincie dus. Het zijn van die onzekerheden waar fans doorgaans mee zitten. Het zal je namelijk maar gebeuren dat je favoriete clubje na een ijzersterk seizoen eindelijk weer eens de kampioensvlag kan gaan hijsen, en dat je daar dan niet bij kan zijn. Want dát dat daadwerkelijk gaat gebeuren, het binnenhalen van de eerste plaats in de Eredivisie, is eigenlijk alleen nog maar een formaliteit.

De mannen van trainer Peter Bosz zijn al maandenlang een hele lange neus aan het maken naar de aartsrivalen en dus tevens concurrenten Feyenoord, FC Twente en in iets mindere mate AZ en Ajax. Geen club die eigenlijk echt kan volgen, al zijn de Rotterdammers nog het dichtste bij gebleven.

Dortmund-clash voor PSV

Hoewel PSV in het achterhoofd ook nog bezig is met de dubbele komende Champions League-clash met miljoenenclub Borussia Dortmund in eigen huis en daarna in Duitsland, zitten de Eindhovense spelers met technische staf de komende weken in de bus voor wedstrijden in eigen huis of elders.

Het lijkt er sterk op of de Eindhovense formatie dat niet al teveel moeite kost, om de drie punten eigen zak te houden. Vrijdagavond kregen de rood-witten Heracles, de club waar Bosz in het verre verleden ook goed werk verrichtte, op bezoek. Voorafgaand viel het welbekende woord overigens al: makkie.

En dan in zoverre dat PSV niet al te diep zou moeten gaan om de equipe uit Almelo op de knieën te krijgen. Iets wat uiteindelijk ook daadwerkelijk gebeurde, net zoals al vaker dit seizoen. Bosz had in de punt van de aanval een plekje ingeruimd voor Amerikaans international Ricardo Pepi, die normaliter meer de bank warm hield dan dat hij in de startopstelling stond.

Maar op 16 februari 2024 was dit dus wél zo. In de provincie Brabant welteverstaan, wonnen de Eindhovenaren tegen de opponent uit het oosten van Nederland. Relatief eenvoudig, nog maar eens. Omdat aanvaller Bryan Limbombe van de Heraclieden al snel rood kreeg, maar vooral ook door het feit dat de PSV’ers meestal draaien als een niet te stoppen machine. Zwakke(re) tegenstanders in de Eredivisie willen dan nog weleens een tijdje hopen op een goed resultaat.

Feestneus

Maar als de Eindhovenaren dan écht het vizier op scherp hebben staan, dan is er heel vaak geen houden meer aan voor de meeste opponenten. Waardoor de Brabantse neus in de richting van de twee andere topclub steeds langer aan het worden is. Totdat daadwerkelijk de feestneus kan worden opgezet.

PSV wordt binnen enkele weken al kampioen?

  • Ja
  • Nee
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie