Hoe Bas Nijhuis een cruciale rol speelde in transfer Gakpo

Foto: Hoe Bas Nijhuis een cruciale rol speelde in transfer Gakpo

Cody Gakpo kon in de zomer van 2022 naar Southampton en Leeds United. PSV wilde hem ook behouden. En dus ging de Eindhovenaar te rade bij God. Het leverde een bijzondere afspraak met zichzelf op.

Cody Gakpo: Eén goal? Leeds. Twee goals? Southampton. Hattrick? PSV.

“Mensen gaan me misschien raar vinden. Ik kon naar Southampton, Leeds kwam in de race en PSV wilde dat ik zou blijven. Ik heb de drie opties die ik had, voorgelegd bij God. Als ik één keer scoorde, zou ik naar Southampton gaan. Als ik twee keer scoorde, zou ik naar Leeds gaan en als ik er drie scoorde, zou ik bij PSV blijven”, vertelt Gakpo, geciteerd door ESPN.

Op 31 augustus was de wedstrijd; tegen FC Volendam. Al heel snel scoorde Gakpo zijn eerste, Southampton lonkte. Al snel volgt zijn tweede, wat Leeds zou gaan betekenen. Maar dan, richting het eind van de wedstrijd, schiet hij nog een bal via Volendam-verdediger Damon Mirani binnen. Als Gakpo de goal zelf op zijn naam zou krijgen, werd het dus een hattrick – en daarmee een langer verblijf bij PSV.

Bas Nijhuis hoopt op slagroomtaart met terugwerkende kracht

De VAR van dienst was Bas Nijhuis. “Ik had geen idee. Ik wist niet dat dat speelde. Maar nu ik het weet als ik hem de volgende keer zie, is een klein slagroomtaartje niet verkeerd na hoe zijn carrière is gelopen”, knipoogt de Tukker. Nog voor het laatste fluitsignaal, zonder duidelijkheid over de goal, besprak Gakpo het met boezemvriend Jordan Teze. Laatstgenoemde zei: “Misschien wordt het nog wel jouw goal. Nu is het echt in Gods handen. Dus als God wilt dat je blijft krijg jij die goal op je naam.”

Na de wedstrijd krijgt Gakpo (25) te horen dat het inderdaad zijn goal is geworden: een hattrick, de linksbuiten blijft bij PSV. Een jaar later stond Liverpool FC op de stoep voor hem.

Gakpo is absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie